lingote oro gold

Oro

2.381,80
  • 1,95
  • 0,08%

L'or continua en els seus màxims de sis anys. Durant la jornada d'aquest dimarts el seu preu puja més d'un 1%, de manera que encadena la seva sisena sessió consecutiva amb guanys. Els analistes creuen que el metall preciós pot arribar a tocar els 1.600 dòlars durant els propers mesos. Entre les raons d'aquestes pujades assenyalen el feble creixement econòmic global, les incerteses geopolítiques i el canvi en la política monetària dels bancs centrals.

Aquest dimarts, l'or va tocar els 1.438 dòlars, el seu nivell més alt des de maig de 2013. Amb això, el metall preciós avança a prop d'un 11,5% aquest any, una alça propiciada sobretot pels guanys que protagonitza durant les últimes setmanes. De fet, des del 30 de maig, l'or puja gairebé un 12,9% i s'encamina a tancar juny com el millor mes des de febrer de 2016.

"Les apostes pels tipus d'interès més baixes, el dòlar més feble i les tensions a l'Orient Mitjà brinden un entorn ideal per als guanys de l'or"

L'or és "l'aposta més segura", és "probable que el seu preu arribi als 1.550 dòlars durant els pròxims mesos", afirmen els analistes de Think Markets. Expliquen que aquestes pujades es deuen al feble creixement econòmic global, a les incerteses geopolítiques i al canvi en la política monetària dels bancs centrals.

"Als inversors els preocupa que l'economia dels EUA pugui caure en una recessió i les dades econòmiques donen suport a aquest argument en certa mesura. Recentment, la Reserva Federal (Fed) va admetre que la guerra comercial amb la Xina ha començat a afectar la salut econòmica del país. Com a resultat, ha decidit que necessiten posar fil a l'agulla en la política monetària", diuen. El consens de mercat espera que la Fed redueixi els tipus d'interès en 25 punts bàsics, però, hi ha molts inversors que creuen que la baixada serà de, com a mínim, 50 punts bàsics.

Una altra raó perquè el preu de l'or pugi és l'augment de la incertesa geopolítica. Els conflictes més recents han augmentat les tensions entre els EUA i l'Iran. "És probable que això segueixi empenyent el preu de l'or a l'alça". "L'administració de Trump ha demostrat que podria passar de ser amigable a agressiva en un instant i alimentar la demanda dels inversors d'un refugi segur", afegeixen en OANDA a CNBC.

"Les apostes pels tipus d'interès més baixes, el dòlar nord-americà més feble i les tensions a l'Orient Mitjà brinden un entorn ideal per als guanys en els preus de l'or", asseguren a CMC Markets.

"L'or va arribar a un nou màxim de sis anys enmig d'una combinació perfecta de factors de suport", diuen els experts de Markets, que assenyalen, a més, la caiguda dels rendiments com un altre causant. "Els rendiments dels bons del Tresor a 10 anys van caure ràpidament el juny per liquidar el 2%, cosa que va elevar els preus de l'or. Un retorn als rendiments reals negatius dels EUA seria increïblement alcista per l'or", afirmen, i afegeixen més optimistes encara: "l'or podria pujar prou ràpidament fins als 1.600 dòlars si els rendiments continuen caient".

Noticias relacionadas

contador