euro monedas dinero

L'euro ha tocat màxims de tres mesos en canviar-se per 1,1401 dòlars. El mercat aposta perquè la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) rebaixarà els tipus abans que el Banc Central Europeu (BCE), de manera que es reforçarà la posició de la moneda del Vell Continent. En aquests moments, l'euro ha reduït els guanys i es canvia per 1,1390 dòlars.

En concret, els mercats monetaris esperen una retallada del 0,25% en els tipus nord-americans per al proper mes i una reducció del 0,10% en les taxes que controla el BCE. Davant d'aquestes expectatives, JP Morgan ha decidit abandonar la seva posició en el dòlar, tal com ha assenyalat el cap d'investigació de divises, Paul Meggyesi, en una nota dirigida als clients: "Vam sortir de la nostra posició curta i ens tornem tàcticament neutrals".

La previsió de la companyia nord-americana és que l'euro acabi l'any als 1,15 dòlars, una cota que ja va aconseguir durant la segona setmana de gener. Per la seva banda, Nordea és encara més optimista i considera que se situarà als 1,1650 dòlars a curt termini i d'1,17 dòlars a finals de 2019. "Una estabilització de les dades de la zona de l'euro és un requisit previ per a aquesta visió", apunta Bloomberg l'analista de divises de la companyia finlandesa, Andreas Steno Larsen.

Noticias relacionadas

contador