broker6891
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

Jornada de rebot a l'IBEX, que va tancar amb una pujada del 0,87%, als 8.735 punts, després d'haver marcat mínims anuals durant la jornada anterior, i a la resta borses europees, animades per la lleugera recuperació de Wall Street i a l'espera dels avenços entorn de la caòtica situació del Brexit.

ACS (3,8%), ArcelorMittal (3,5%), i Enagas (3%) han liderat les pujades durant una jornada en què grans valors del selectiu com BBVA (-0,8%) i Inditex (-1% ) s’han quedat en vermell i no han aconseguit recuperar el terreny perdut dilluns. Aquesta última presenta demà, dimecres, els seus resultats i els analistes anticipen que augmentarà un 7% el seu benefici i guanyarà 1.047 milions durant el trimestre.

DIA s’ha desplomat un 19%, després d'haver arribat a caure més d'un 35% un dia després que el Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX anunciés la sortida del selectiu de la cadena de supermercats, que serà substituïda per ENCE. Técnicas Reunidas ha estat el segon valor més baixista i ha tancat amb una caiguda del 3,5%, i així ha perdut bona part del que va aconseguir durant la jornada anterior.

CONTINUEN LES INCERTESES

El rebot d'aquest dimarts podria ser, però, un miratge, segons anticipen els analistes de Bolsamanía, que no descarten que l'IBEX caigui fins als 8.500 a curt termini. Les grans fonts d'incertesa per al mercat, tant el Brexit i la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units a nivell internacional, com la crisi catalana a nivell nacional, estan lluny de remetre a curt termini.

El Brexit ha tornat al punt de partida i Theresa May ha viatjat a Brussel·les aquesta tarda per reunir-se amb els líders europeus i tractar d'aconseguir més concessions que li permetin renegociar amb el Parlament. Ara mateix pot passar qualsevol cosa respecte al Regne Unit, avisen els experts, cosa que fa que la incertesa es dispari. La lliura va caure aquest dilluns davant del dòlar fins a nivells no vistos en 18 mesos.

A Espanya, la situació amb Catalunya s'estan tensant de nou i aquest dimarts tots els mitjans parlen de la possibilitat que Pedro Sánchez apliqui l'article 155 i enviï la Policia per tallar les mobilitzacions dels CDR. Fitch i Barclays han advertit també del risc que suposa Vox per a Espanya i Europa.

"Els mercats nord-americans van experimentar un repunt d'última hora, impulsats pel rebot en les accions tecnològiques. Les borses xineses també han pujat lleugerament aquesta nit. El secretari del Tresor dels Estats Units, Stephen Mnuchin, i el tsar econòmic de la Xina, Liu He, van parlar ahir de la següent fase de les converses comercials per telèfon", subratllen els experts de Danske Bank al seu informe de diari.

Les úniques notícies mitjanament positives arriben des de Wall Street, que ahir va recuperar suports durant els últims compassos de la sessió i que cotitza a aquestes hores amb pujades. "Els mercats nord-americans van experimentar un repunt d'última hora, impulsats pel rebot en les accions tecnològiques. Les borses xineses també van pujar lleugerament aquesta nit. El secretari del Tresor dels Estats Units, Stephen Mnuchin, i el tsar econòmic de la Xina, Liu He, van parlar ahir de la següent fase de les converses comercials per telèfon ", subratllen els experts de Danske Bank en el seu informe de diari.

D'altra banda, Itàlia també està en el punt de mira, encara que les notícies semblen positives. Segons mitjans locals, Roma i la Unió Europea estarien a punt d'arribar a un acord sobre els pressupostos italians. La Repubblica informa aquest dimarts que la Comissió Europea (CE) està disposada a acceptar un objectiu de dèficit d'Itàlia per a l'any que ve a l'1,95%.

LES ESPASES, ALT

"Tot i les pujades d'aquest dimarts les espases segueixen en tot l'alt", adverteix José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "L'única cosa on podem agafar-nos és al fet que no hem arribat a marcar un nou mínim anual intradia en l'IBEX durant l'última caiguda. El mínim d'octubre de aconseguir als 8.627 punts i els mínims d'aquest dilluns es van marcar als 8.644 punts. O el que és el mateix, qualsevol mínima possibilitat que l'IBEX pugui estar tractant de construir un sòl passa perquè en tot moment es respecti aquest suport".

Rodríguez descarta la figura de volta de cap tipus "fins que salti per sobre de la resistència dels 9.230 punts, nivells molt allunyats dels actuals". Quant a la resta de grans índexs europeus (DAX, Euro Stoxx 50 i CAC 40), l'analista ha recalcat que "sí que han perforat els mínims d'octubre amb claredat i el més lògic és que nosaltres hi anem darrere".

L'analista de Bolsamanía ha ressaltat que demà serà una jornada volàtil davant l'esmentada presentació de resultats d'Inditex, la major companyia per capitalització del nostre mercat. "La volatilitat estarà assegurada en el títol i per tant o ens ajudarà a allunyar-nos de la zona de perill o tot el contrari, de perforar els mínims anuals. Però dubto molt que la sessió d'aquest dimecres passi sense pena ni glòria".

Noticias relacionadas

contador