fridman portada

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,57%

DIA es deixa a aquestes hores de dimarts un 12,5% després d'arribar a desplomar-se més d'un 35%. Aquestes retallades es produeixen un dia després que el Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX (CAT) hagi decidit la seva sortida del selectiu i davant la notícia que publica El Confidencial avui, que assenyala que la companyia ha sol·licitat a la banca una quitança davant la seva incapacitat d'afrontar el deute.

Segons el citat mitjà, el primer accionista de la companyia, Mikhail Fridman (LetterOne), ha comunicat a la banca que el 2019 DIA no podrà fer front al pagament de 1.800 milions de deute. És per això que l'inversor hauria informat ja als creditors de la necessitat que es realitzi una quitança del deute. Contactats per Bolsamanía, ni DIA i LetterOne han volgut fer comentaris al respecte.

"A dia d'avui Fridman ha perdut el 90% de la seva inversió en DIA. El mercat dona per descomptat que hi haurà una quitança, ja que els bons, que expiren en sis mesos, cotitzen amb un descompte del 31% sobre el seu valor nominal. Els bons que expiren el 2021 i 2023 cotitzen entre el 55% i el 49% del seu valor nominal", expliquen els analistes de Bankinter.

Una altra opció que hauria sol·licitat Fridman, davant d'una negativa de la banca a una quitança, és el canvi de deute per 'equity' atès que s'hauria negat a aportar fons addicionals al grup si prèviament no s'ha arribat a un acord de refinançament del deute i es realitza una quitança del mateix deute.

"Aquesta notícia (de la quitança), encara que esperada, sorprèn per la negativa que hauria manifestat LetterOne a aportar fons addicionals, tot i que pensem que seria una mesura de pressió davant els bancs creditors de cara a avançar en el procés de refinançament i per contribuir a recapitalitzar la companyia a causa del seu elevat endeutament", expliquen els analistes de Banc Sabadell.

El deute de DIA es va situar als 1.422 milions durant els nou primers mesos de 2018. La companyia està negociant actualment dos crèdits sindicats per un import conjunt de 525 milions d'euros, un préstec a termini fix de 140 milions i dos préstecs bilaterals d'altres 245 milions.

Noticias relacionadas

contador