• Londres i Brussel·les han arribat a un principi d'acord sobre el Brexit
bolsa de madrid ibex 35 parque

L'IBEX 35 recupera els 9.100 punts després de pujar un 0,76% durant aquesta sessió, en una jornada de majoria de números verds a les borses europees, pendents que Itàlia presenti el nou esborrany dels seus pressupostos a Brussel·les i de les novetats sobre un principi d'acord sobre el Brexit.

  • 10.916,60
  • 0,57%

A la borsa espanyola, DIA ha estat el valor més baixista de la sessió amb una caiguda del 6,26%. La cadena de supermercats ha anunciat la contractació de PwC com a intermediari per negociar el refinançament del seu deute amb la banca, que buscarà convèncer els creditors per aconseguir que s'allarguin els venciments.

Pèrdues del 3,51% per a Acciona i del 2,47% per a Técnicas Reunidas. Aquesta última ha presentat els seus comptes aquest dimarts i ha anunciat que va reduir els seus guanys en un 89% fins al setembre, a causa d'un impacte en el tipus de canvi per la forta depreciació de la lira turca.

Per la seva banda, Indra ha estat el millor valor de la jornada, amb pujades del 4,32%, seguit d'IAG, amb guanys del 3,38%, i gran part dels bancs (Sabadell: +2,55%; Santander: +2,23%; BBVA: +1,77%).

Al Mercat Continu, cal destacar les fortes caigudes d'Abengoa després dels seus resultats d'aquest dilluns. Les seves accions A i B han perdut més d'un 5%.

Més enllà d'Espanya, menció especial a Vodafone, que s'ha disparat un 8,6% després de presentar els seus resultats i malgrat que ha fet una provisió 2.900 milions en rebaixar el valor dels seus actius a Espanya.

EUROPA, PENDENT D'ITÀLIA I REGNE UNIT

Les borses han estat absolutament centrades avui en Itàlia, que ha esperat fins a l'últim dia per presentar el nou esborrany dels seus pressupostos a Brussel·les i que sembla que plantarà cara a la Unió Europea (UE) i no modificarà el seu objectiu de dèficit, del 2,4%. Així les coses, el previsible és que Europa torni a rebutjar aquests pressupostos i, a partir d'aquí, el culebró italià continuarà.

A més, Brussel·les i Londres semblen haver arribat a un acord sobre el Brexit després de resoldre un dels principals obstacles en la negociació: la frontera amb Irlanda.

L'euro està feble i va caure durant la passada jornada fins a nivells de juny de 2017. Els experts de Bolsamanía diuen que la divisa s'està 'posant la bena abans de la ferida'. Anem a veure què passa.

Quant a altres aspectes destacats, se segueix parlant del petroli i la seva caiguda de més del 4% després de les últimes pressions de Donald Trump a l'OPEP perquè l'entitat no retalli la producció amb l'objectiu de pujar els preus. L'AIE, al seu informe de 'Perspectives de l'energia mundial', preveu que la demanda mundial de cru superarà els 106 milions de barrils diaris el 2040.

ANÀLISI TÈCNICA

Durant aquesta sessió, l'IBEX ha aconseguit aguantar "el tipus estoicament" tot i les importants caigudes de dilluns a Wall Street, segons explica l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez. L'expert assenyala que, independentment del que passi dimecres a les borses després de la presentació dels pressupostos d'Itàlia, "la clau segueix sent en el buit alcista de dimecres de la setmana passada: els 8.990 punts". "Aquest buit s'ha emplenat parcialment (com prevèiem), però no s'ha tancat", afegeix l'analista. "I mentre no ho faci entenem que el biaix de trading de molt curt termini serà més alcista que baixista", matisa.

Ara, la resistència més immediata per a l'IBEX es troba a l'entorn dels 9.400 punts, per on passa la directriu baixista que uneix els successius màxims decreixents des del maig. "Una altra cosa serà si el buit alcista al qual hem referència es tanca", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador