fridman dia supermercado portada

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -0,77%

DIA ha caigut un 6,26% aquest dimarts després d'anunciar la contractació de PwC com a intermediari per negociar el refinançament del seu deute amb la banca, segons informa El Confidencial.

El full de ruta de PwC passa per convèncer els creditors per aconseguir que s'allarguin els venciments, per valor de 1.425 milions d'euros.

La cadena de supermercats busca convèncer els seus creditors per allargar els venciments

Per a això, es preveu la venda d'actius no estratègics i el tancament de les botigues que no siguin considerades rendibles. L'objectiu, reduir costos operatius i tenir liquiditat.

D'aquesta manera, DIA busca aconseguir el refinançament dels dos crèdits sindicats, per valor de 525 milions d'euros, que deu als creditors entre els quals es troben BBVA, Bankinter, JP Morgan, Santander, Barclays i Deutsche Bank.

Des de la companyia asseguren a Bolsamanía que "no fem comentaris" respecte a aquestes informacions sobre una companyia que va tancar plana aquest dilluns al parquet i des de principis d'octubre acumula unes caigudes del 65%. L'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez, assevera que és "un títol clarament baixista i l'únic suport són els seus mínims històrics, situats als 0,62 euros, més enllà d'això, s'espera una caiguda lliure sense cap suport".

La distribuïdora d'alimentació va ser notícia aquest dilluns després que els curts es repleguessin en el valor i reduïssin la seva posició fins a l’11,45% des del 13,36% del passat 26 d'octubre. Caius Capital n’és el més important, amb una posició de l’1,43%, seguit de Melqart Asset Management (0,89%), Citadel Advisors (0,87%), BlueMountain Capital Management (0,57%), PDT Partners (0,6%), AQR Capital Management (057%) i Connor, Clark & ​​Lunn Investment Management (0,5%).

Per la seva banda, Norges Bank va elevar la seva presència en el grup el passat 8 de novembre, des del 2,72% fins al 3,28% actual.

Noticias relacionadas

contador