ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid espana a 13 de noviembre de 2020
Eduardo Parra - Europa Press

Aquesta setmana és la setmana per excel·lència per anar-se'n de compres. Els descomptes omplen els aparadors i les pàgines web dels comerços. Aquestes rebaixes no han arribat a la borsa, però hi ha uns valors més atractius que altres per anar-se'n de compres aquest Black Friday.

  • 8,56€
  • 1,06%
  • 8,40€
  • 3,91%
  • 4,24€
  • 2,07%

Dins de l'IBEX 35, Almirall, Telefónica i Grifols ocupen el pòdium de les companyies amb més potencial alcista segons el còmput d'analistes que les segueix en FactSet. La 'teleco', que es desploma a prop d'un 40% aquest any, cotitza al voltant dels 3,6 euros mentre que el consens li atorga un preu objectiu de 4,85 euros. Això suposa un potencial alcista d'un 35,10%.

Tot i les caigudes, aquest dimarts va rebotar a prop d'un 9% i va marcar un nou màxim al mes de novembre. Per tècnic, el valor està intentant deixar enrere la primera gran resistència, que es troba en els mínims de març, als 3,39 euros, abans suport.

Les farmacèutiques, per la seva banda, ocupen el primer i tercer lloc. En el cas d'Almirall, els experts estimen que durant els propers dotze mesos les seves accions avançaran a prop d'un 40% i arribaran als 15,24 euros. Actualment ronda als 10,92 euros.

Els experts de Bolsamanía expliquen que aquest valor "té davant una impecable recta directriu alcista". Tot i que no es descarten caigudes en el futur, José María Rodríguez, analista d'aquest mitjà, assegura que és un clar mantenir en cartera. "El risc de fortes caigudes addicionals sembla molt limitat", precisa.

El tercer lloc del pòdium, l'ocupa Grifols, amb un potencial alcista del 34,70%. La farmacèutica es deixa aquest any més d'un 20%, però els experts veuen en aquestes caigudes una oportunitat de compra. De fet, més del 80% dels analistes que la segueixen en FactSet recomana comprar els seus títols.

Fins a un total de nou valors de l'IBEX acumulen un potencial alcista de dos dígits. A aquests tres se sumen PharmaMar, Indra, ACS, Cellnex, Merlín i Mapfre. Gairebé tots aquests títols tenen una cosa en comú: acumulen importants caigudes aquest any. De fet, únicament PharmaMar i Cellnex registren avenços, del 107% i del 38%, respectivament.

Els experts veuen en aquestes caigudes una important oportunitat de compra. ACS, per exemple, és un dels més recomanats del selectiu. El 86% dels analistes que el segueix en FactSet recomana adquirir els seus títols, enfront del 14% que aconsella mantenir-los en cartera.

La constructora de Florentino Pérez va aconseguir superar aquest dimarts la resistència que es trobava als 26,65 euros. "Sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 29,50 euros", analitza César Nuez, expert de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

VUIT VALORS ESTAN SOBREVALORATS

Però, quins valors ocupen el costat contrari de la taula? Segons els analistes de FactSet, vuit de les 35 companyies de l'IBEX estan sobrevalorades. Es tracta de Meliá, Siemens Gamesa, Amadeus, Bankia, Aena, Sabadell, Solaria i Viscofan.

Meliá és un dels valors més castigats per la pandèmia. La caiguda històrica del turisme ha provocat descensos en les seves accions de més d'un 30%, una caiguda que ha anat acompanyada d'un increment dels dubtes dels analistes. El grup hoteler va començar l'any amb molt important potencial alcista. A principis de març, quan encara no es veia la gravetat de la pandèmia, cotitzava al voltant dels 6,08 euros i els experts apuntaven que podia arribar fins als 7,66 euros.

Nou mesos després el preu de les seves accions ha caigut fins als 5,39 euros, mentre que el preu objectiu se situa al voltant dels 3,94. La disminució del preu objectiu ha anat acompanyada d'un increment dels consells de venda. Actualment el 41% dels experts recomana vendre'l, mentre que el març aquest percentatge tan sols representava el 10%.

Noticias relacionadas

contador