brokerreading
9.059,20
 • 77,00
 • 0,86%

Cada vegada que hi ha una correcció, entra diners al mercat, cosa que vol dir que els inversors estan aprofitant les caigudes per comprar mentre persisteix el sentiment optimista en la renda variable. Més enllà dels ensurts puntuals, les borses estan tranquil·les i segueixen avançant a ritme lent, però ferm. Els inversors semblen confiar que aquesta tendència continuarà i, per això, després del fort retrocés de dimarts, els alces s'han imposat clarament aquest dimecres i dijous.

 • 543,90€
 • 2,66%
 • 6.385,51
 • 0,45%

DAX

 • 15.399,65
 • 1,34%
 • 34.777,76
 • -
 • 631,40€
 • 0,98%
 • 13.719,63
 • 0,78%

És interessant llavors aprofitar els descensos en els índexs per prendre posicions? Els experts de Bolsamanía creuen que estem davant d'un moment més de mantenir posicions que de incrementar-les.

"Comprar ara, quan el DAX puja un 35% des de l'octubre? És arribar molt tard al mercat", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. En la seva opinió, abans d'entrar caldria esperar una correcció una mica més profunda. "Una caiguda al voltant del 5% o així, que no es pot descartar", afegeix Rodríguez, que insisteix en la recomanació que ha estat repetint durant mesos: "Sobretot cal invertir en Wall Street i en el Dax. Espanya, res".

Entre els valors que li agraden especialment destaca LVMH, que continua marcant màxims històrics un dia rere l'altre. "És una empresa molt bona, i ASML és el seu equivalent tecnològic a Holanda", explica.

Gisela Turazzini, CEO de Blackbird Bank, creu que els preus haurien d'ajustar-se "una mica més" a curt termini, "per tant ens quedaríem al marge per a noves posicions operatives". Això sí, hi ha companyies puntuals, com Solaria, "que podrien donar-nos l'opció d'entrar després de corregir un 50% des dels seus màxims", apunta.

"QUINES CAIGUDES?"

César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch, entén que aquests fortes retallades que s'han vist a principis d'aquesta setmana no poden considerar en si importants tenint en compte d'on venim, per la qual cosa tampoc els veu com una oportunitat de res. "Tot i els descensos puntuals, l'IBEX segueix consolidant al voltant dels màxims de l'any", remarca. En la seva opinió, l'oportunitat per entrar arribaria amb el trencament d'aquests màxims (8.740 punts).

Una cosa similar opina Gerardo Ortega, creador de Trader Secrets i col·laborador de CMC Markets, que considera que no es pot parlar de caigudes quan el que hi ha hagut és una correcció molt puntual. "Quines caigudes? No hi ha hagut caigudes, no ha passat res", afirma contundent, especialment quan divendres passat les borses europees aconseguien màxims del moviment alcista. "El que ha passat és molt habitual. A més, cal tenir en compte que les posicions que pugui tenir un inversor en cartera van molt més enllà... són a mitjà termini", remarca.

L'IBEX es va ensorrar un 2,8% aquest dimarts després de pujar un 1% dilluns. Dimecres va tornar a avançar un 0,7% i aquest dijous va tancar amb alces de l'1,61%. La setmana està sent molt moguda si es compara des del començament del mes d'abril i amb el que estan fent les borses des de mitjans de març.

Aquests últims moviments més volàtils han d'emmarcar sempre en el context de les fortes alces que estan experimentant els índexs des de començament d'any i que porten aquests analistes a ser prudents i a apostar més per mantenir posicions davant d'augmentar-les en el moment actual. L'IBEX, el més endarrerit dels índexs del Vell Continent, s'anota a prop d'un 7% l'any, el Dax, un 11,5%, el CAC, gairebé un 13% i l'EuroStoxx, un 12,9%. Als Estats Units, les pujades oscil·len entre l'11% a Dow i S&P i el 8% al Nasdaq.

"CLARA OPORTUNITAT DE COMPRAR"

Però més enllà de les cauteles a curt termini d'uns, el que sembla clar és que el consens aposta per la continuació de les alces en la renda variable a mitjà termini. Bankinter deia recentment que espera que les borses continuen "sense excessos, però sense problemes" durant els pròxims mesos i els analistes de Divacons-AlphaValue donen un potencial addicional a les places europees del 7% d'aquí a final d'any.

"No creiem que les retallades vagin a anar molt lluny, i veiem els mateixos com una clara oportunitat d'incrementar novament posicions en la renda variable", afirmen des de Link Anàlisi. En la seva opinió, els factors que han impulsat el preu d'aquests actius durant els últims mesos segueixen encara vigents.

Per Singular Bank, tot i que és veritat que hi ha sectors que estan donant senyals de sobreescalfament, altres s'han quedat endarrerits, com defensius -consum estable, salut- i creuen que potser en aquests "encara hi ha oportunitats interessants".

Noticias relacionadas

contador