wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street registra guanys moderats, que permeten al Nasdaq registrar un nou rècord molt a prop dels 8.050 punts. El selectiu tecnològic segueix liderant les compres a la Borsa de Nova York i es revalora un 536% des dels seus mínims de 2009.

  • 38.239,66
  • -

Les negociacions comercials entre els EUA i altres grans economies, com Mèxic i Canadà, està marcant l'actualitat econòmica aquesta setmana. Dilluns, el país presidit per Donald Trump va aconseguir el principi d'acord per a un nou tractat comercial amb Mèxic que s'estendria durant els propers 16 anys.

Per la seva banda, el Canadà es va incorporar a les converses amb les dues nacions aquest dimarts, després que la cancellera Chrystia Freeland afirmés que les "dures" concessions de Mèxic als EUA van aplanar el camí per al seu país. Amb tot, el secretari del Tresor nord-americà, Steve Mnuchin, va assegurar a la CNBC aquest dimarts que era optimista per arribar a un acord amb el Canadà i esperen fer-ho abans que finalitzi aquesta mateixa setmana.

EL PIB DEL 2T ES REVISA A L'ALÇA

A l'apartat de dades macroeconòmiques, el Producte Interior Brut (PIB) dels Estats Units va avançar a un ritme del 4,2% durant el segon trimestre. La dada s'ha revisat lleugerament a l'alça des del 4,1% de la primera estimació. El consens esperava que el percentatge es mantingués al 4,1% inicial.

Anthony Kurukgy, expert de Foenix Partners, comenta que si la Reserva Federal (Fed) necessitava un indicador econòmic final per donar suport a una nova pujada de tipus durant la reunió de setembre, "la lectura del PIB haurà proporcionat precisament això".

Kurukgy destaca que el creixement dels EUA ha tornat als seus nivells previs a la crisi financera de 2008, de manera que els inversors seguiran apostant per una pujada addicional dels interessos en el mes de desembre "si el creixement continua durant el quart trimestre".

"Li agradi o no a Washington, setembre pot no ser l'última vegada que la Fed apressi la política monetària aquest any", conclou aquest analista, en referència a les crítiques de Donald Trump al banc central per la seva política de pujades graduals en els tipus d'interès, amb l'objectiu d'evitar un reescalfament econòmic.

I al mercat de matèries primeres, el petroli avança tot i l'augment del subministrament de cru nord-americà, compensat per una menor exportació d’'or negre' per part de l'Iran. El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 0,9% fins als 69,13 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,2% respecte al dòlar, fins al 1,1672.

ÀSIA TANCA EN VERD I EUROPA COTITZA MIXTA

El Vell Continent cotitza amb signe mixt aquest dimecres a cinc dels seus principals índexs borsaris (IBEX -0,73%, CAC 40 +0,14%, DAX 39 +0,08%, FTSE 100 -0,43% i PSI 20 -0,26%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX cau amb força llastrat per Inditex, que es desploma un 6% després de perdre el suport de Morgan Stanley.

Les borses asiàtiques han tancat en verd, tot i el retrocés de les borses xineses (Xangai: -0,31% i Shenzhen: -0,51%). En altres llocs d'Àsia, el Nikkei japonès ha tancat amb una pujada del 0,15%, el Hang Seng de Hong Kong, amb una del 0,10% i les borses del Pacífic han destacat per les seves alces tant a Austràlia com Nova Zelanda (NXZ50: +1,61%, ASX200: +0,75%).

Noticias relacionadas

contador