cb asia stocks 5 short1

Continua l'hemorràgia a les borses asiàtiques, on els parquets regionals han sofert una nova onada de fugida dels inversors, que s'han deixat endur pel pànic. Els experts avisen que no hi ha "compradors" i que l'onada de vendes és generalitzada i precipitada. El Kospi de Corea del Sud lidera les caigudes i es deixa més d'un 7%, mentre que la borsa de Filipines, que ha reobert les operacions però amb restriccions es deixa un 12,42%.

L'índex Kosdaq ha cedit també un 7,5%. La Borsa de Corea va informar així mateix que la operativa es va interrompre automàticament durant uns 20 minuos després que Kospi caigués un 8%, segons Reuters. "Els mercats asiàtics no estan gaire feliços amb les accions dels bancs centrals", indica Stephen Innes, analista d'Oanda. El BCE va llançar un 'paquet d'emergència de pandèmia' la nit passada, mitjançant el qual comprarà actius addicionals per valor de 750.000 milions d'euros.

A d'altres zones del sud-est asiàtic, l'índex compost de Jakarta va cotitzar un 5,35% menys. La Borsa d'Indonèsia havia anunciat anteriorment una pausa momentània en el comerç després que el valor de referència de la regió caigués un 5%.

A Austràlia, l'ASX 200 va perdre un 3,53%, després de l'enfonsament del dimecres del 7%. Les dades d'ocupació publicades el dijous per l'Oficina d'Estadístiques d'Austràlia van mostrar que la taxa d'atur ajustada estacionalment per a febrer va ser del 5,1%. A més, el Banc de la Reserva va reduir les taxes d'interès a un mínim històric de 0.25 per cent i va anunciar un programa de compres d'actius per primera vegada en la seva història per ajudar a prevenir una recessió provocada pel coronavirus.

Les accions de la Xina continental també van cedir quan el compost de Xangai va disminuir més del 2%, encara que va retallar les pèrdues al tancament, per sota de l'1%, mentre que el compost de Shenzhen va perdre un 1,461%, i va acabar tancant en verd, amb un avanç del 0,24%. El Nikkei 225 al Japó va caure 1,04%, mentre que l'índex Topix va agregar 0.95%.

Noticias relacionadas

contador