ep coronavirus- xi jinping insta a una mayor cooperacion internacional en todos los frentes para
XINHUA

L'Ibex ha salvat la jornada per la mínima i ha tancat pla després de liderar les pujades de les borses europees, ha arribat a avançar més d'un 1%. L'agreujament de les tensions entre els Estats Units i la Xina ha perjudicat les places europees i que han caigut prop d'un 1%. Donald Trump, president dels EUA, ha fet una sèrie d'acusacions contra Xi Jinping, president de la Xina. Trump ha dit que Xi és al darrere d'un "atac de desinformació i propaganda contra els Estats Units i Europa".

  • 10.854,70
  • -0,16%

"Això ve de dalt de tot", va escriure Trump en una sèrie de tuits dimecres a la nit. Encara que Donald Trump ha culpat sovint la Xina per no prevenir la pandèmia, havia anat amb compte fins ara de procurar que la seva relació amb Xi continués sent forta.

Dins del mercat espanyol, destaquen les fortíssimes pujades d'un 50% d'OHL, després que Villar Mir hagi venut un 16% de la constructora als Amodio a 1,1 euros per acció.

En un altre ordre de coses, aquest dijous es parla de la possibilitat de veure tipus negatius al Regne Unit. El governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, ha declarat que l'organisme no exclou la idea de reduir els costos dels préstecs a menys de zero per abordar l'impacte econòmic del coronavirus. Mantenir totes les opcions sobre la taula "no hauria de ser una sorpresa", va afegir, al mateix temps que va assenyalar que aquesta política havia rebut "crítiques contradictòries" a d'altres llocs. La lliura cau al voltant d'un 0,1% davant del dòlar aquest matí.

Les actes de la reunió de la Fed d'abril es van publicar anit. El document va mostrar que els banquers centrals estan molt preocupats per l'estat de l'economia dels EUA, així com les perspectives. Es van esmentar els temors d'una segona onada de coronavirus. Els banquers centrals estan preocupats també per la salut del sistema bancari, ja que és probable que augmentin els impagaments i les fallides.

Quant a les dades macro d'aquest dijous, els PMI coneguts avui a Europa mostren que l'economia de la zona euro va continuar al maig sumida en la desacceleració més profunda que mai no hagi registrat per causa de les mesures adoptades per controlar el brot de Covid-19. No obstant això, el declivi econòmic comença a mostrar signes d'atenuar-se, ara que es relaxen les mesures de confinament en alguns sectors econòmics. L'índex PMI elaborat per la consultora Markit mostra que l'Activitat Total de la zona euro va augmentar des del seu mínim rècord de 13,6 registrat a l'abril a 30,5 al maig, màxims des de febrer passat.

Així mateix, s'han conegut les peticions setmanals del subsidi d'atur als Estats Units. La dada ha estat de 2,4 milions, la qual cosa suposa un descens des dels 2,98 milions de la setmana passada. A més, es publica l'índex de la Reserva Federal de Filadèlfia.

Finalment, el president de la Fed, Jerome Powell, parlarà en un esdeveniment cap a les 18.30 hora espanyola.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'Ibex, tot i que s'allunya de la zona de perill dels 6.420 punts (els mínims de la setmana passada), cotitza en terra de ningú, a mig camí, en xifres rodones, entre el suport dels 6.400 i la resistència dels 7.000 punts", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"La veritat és que, fins que no sortim d'aquí, no tindrem cap pista sobre quin pot ser el següent gran moviment de tendència de curt termini. I molt de compte, que no es perforin els mínims de la setmana passada, perquè començaríem a mirar cap als mínims de març", matisa l'expert.

Noticias relacionadas

contador