bolsamadrid valores ibex portada

L'Ibex ha retrocedit aquest dilluns un 0,64% després d'haver caigut més d'un 2% mentre que les borses europees han tancat amb pujades. El selectiu espanyol s'està veient pressionat per les fortes caigudes dels bancs (Santander ha perdut els mínims de març i el Sabadell es troba a mínims històrics),o les de IAG i Colonial, que han retrocedit un 3,13% i un 3,16% respectivament.

  • 10.854,70
  • -0,16%

També ha caigut Repsol (-0,67%); la petroliera retrocedeix pel crash que torna a viure aquest dilluns el petroli. El petroli West Texas s'enfonsa per sota dels 14 dòlars el barril (-28%), entre d'altres motius per l'imminent venciment del futur de maig, segons expliquen els analistes.

El Banc d'Espanya ha anunciat que preveu que el PIB caurà fins a un 13,6% si s'allarga el confinament. Espanya, i també Itàlia, són els dos països europeus que més sofriran econòmicament per la pandèmia. Ja ho estan fent a nivell de vides humanes i, econòmicament, el consens els pronostica una recessió especialment severa.

Aquestes últimes 24 hores s'han registrat menys de 400 morts per coronavirus al nostre país, cosa que suposa un descens. Així i tot, la xifra total de morts ascendeix a 20.852. És una constant que les notícies més 'positives' es barregin amb les negatives en aquesta crisi. La setmana passada, Alemanya va confirmar que permetrà que certs negocis es reobrin a partir d'avui. No tots els països relaxen les restriccions, com és el cas de França i el Regne Unit, que han prolongat el confinament fins al mes vinent. Durant el cap de setmana, Espanya va anunciar també plans per prorrogar el tancament, però les restriccions per permetre que els nens surtin a l'exterior es relaxaran.

Mentrestant, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha dit aquest cap de setmana que vol anar a la Xina per a investigar com va sorgir el brot de coronavirus i ha assegurat que manté converses constants amb el país asiàtic, malgrat que les seves peticions ja han estat rebutjades unes quantes vegades. "Estem parlant amb la Xina. Parlem amb ells fa molt temps sobre anar-hi. Hi volem anar", va insistir el president Trump durant la roda de premsa d'aquest diumenge a la Casa Blanca.

Els números vermells també han arribat a Wall Street. A aquestes hores del dilluns cedeix un 1,5% després de l'històric enfonsament del West Texas, petroli de referència als Estats Units. "Els moviments que estem veient al mercat del petroli són simplement increïbles", reconeixen els analistes de Bleakley Advisory Group.

A l'Àsia, aquest dilluns és notícia que el Banc Popular de la Xina (BPC) ha retallat en vint i deu punts bàsics, respectivament, els tipus de referència aplicats als préstecs bancaris a un i cinc anys, que passaran a situar-se en un 3,85% en el cas dels crèdits a dotze mesos, i en un 4,65% per als préstecs a més llarg termini.

Aquesta setmana continuaran publicant-se resultats empresarials a tot el món, i comença la temporada com a tal a Espanya. Durant les cinc sessions vinents anirem coneixent els comptes d'Enagás, Grifols o Bankinter. Els inversors estaran molt pendents de l'impacte del coronavirus en totes aquestes xifres. Al llarg de la setmana passada, els bancs nord-americans van donar publicar resultats i es va evidenciar, amb fortes caigudes dels seus beneficis, fins a quin punt la malaltia impactarà els comptes de les empreses.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'espelma que deixem aquest dilluns és similar a la del dijous passat. Hem tocat els mínims de la setmana passada i aquí s'ha frenat la correcció, després d'emplenar de nou parcialment el buit alcista que tenim als 6.580 punts. Aquest és el suport més immediat del nostre selectiu", explica l'analista tècnic de Bolsamania, José María Rodríguez.

"En la mesura en què no es tanqui (s'anul·li), tot seguirà igual. Diguem que estem desplegant un estret lateral que pot ser la consolidació prèvia abans d'intentar assolir cotes més altes en el rebot", matisa.

"Rebot que encara no es pot donar per esgotat malgrat la clara pèrdua de 'momentum' (velocitat de creuer) del mercat. Així, les resistències a vigilar es troben als 7.210 i per damunt, els 7.450 punts (38,2% d'ajust) i els 8.000 (50% de reculada)", finalitza l'expert.

Noticias relacionadas

contador