ep bandera china ondeando en la plaza de tiananmen de pekin
Stephen Shaver - Archivo

Tancament mixt de l'Àsia aquest dilluns, en una jornada en què el Banc Popular de la Xina (BPOC per les seves sigles en anglès) ha tornat a retallar el seu tipus d'interès de referència per segona vegada enguany i els preus del petroli s'han enfonsat: els futurs del petroli nord-americà amb venciment al maig s'han arribat a desplomar un 17%.

Les accions de la Xina continental van pujar a la tarda. El compost de Xangai va guanyar un 0,3%, i el compost de Shenzhen un 0,654%.

Això es va produir quan la Xina va reduir la seva taxa preferencial de préstecs a un any de 4,05% a 3,85%. La taxa preferencial de préstecs a cinc anys també es va reduir de 4,75% a 4,65%. Els moviments van marcar la segona retallada a les taxes preferencials de préstecs per a 2020.

L'índex Hang Seng d'Hong Kong va agregar 0.16%.

En altres llocs, el Nikkei 225 al Japó va caure un 0,82% durant el comerç de la tarda, mentre que l'índex Topix va perdre un 0,32%. A Corea del Sud, en canvi, el Kospi va avançar 0.23%. A Austràlia, l'S & P / ASX 200 va tancar 1,22% més baix.

De mitjana, l'índex MSCI Àsia ex-Japó va disminuir 0.12%.

Els preus del petroli van caure a la tarda de l'horari comercial asiàtic, pels futurs del petroli nord-americà per a maig, que van perdre un 16,91% fins a 15,18 dòlars per barril. El contracte de maig expirarà el dimarts, segons Refinitiv. Mentrestant, els futurs del petroli Brent, de referència internacional, també van caure un 1,14%, a 27,76 dòlars per barril.

Noticias relacionadas

contador