nasdaq coinbase
Alberto Sánchez

Wall Street cotitza amb pujades i tant el Dow Jones com l'S&P 500 han marcat nous màxims històrics als 33.900 i 4.150 punts respectivament. El Nasdaq, per la seva banda, està per sobre dels 14.000 punts, nivells que no veia des de mitjans de febrer. Això indica que els inversors han començat de nou a apostar per la tecnologia, després de la gran rotació d'actius realitzada durant el primer trimestre cap a les accions més cícliques.

  • 17.430,50
  • -0,55%

Tot això després de l'esperat repunt de la inflació que es va produir al març, que va impulsar l'IPC general interanual fins al 2,6% i al l'IPC subjacent fins a l'1,6%. No obstant això, aquesta pujada dels preus no va afectar el mercat de bons, cosa que va motivar els inversors que compressin de nou accions del sector tecnològic.

"Durant els propers mesos, els efectes de base respecte al 2020 i els augments de preus únics derivats de la reobertura de l'economia, al costat de cert impacte de preus més alts pels colls d'ampolla de la cadena de subministrament, haurien de continuar impulsant el ritme de la inflació general fins al 3,5% interanual", assenyalen des de Capital Economics.

No obstant això, la Reserva Federal (Fed) té en compte per a la seva política monetària l'índex PCE, que mesura l'evolució de la despesa dels consumidors i és més fiable per calibrar les expectatives d'inflació a llarg termini. La Fed preveu que aquest indicador repunti fins al 2,4% durant els pròxims mesos de manera transitòria, per situar-se a nivells del 2% el 2022, dins del seu objectiu d'inflació.

Per tant, aquesta esperada pujada de preus no afectarà a la seva política monetària. En qualsevol cas, aquest tema seguirà centrant l'atenció del mercat, ja que el mercat pot posar-se nerviós si la inflació puja per sobre del previst o si aquesta pujada de preus afecta les expectatives d'inflació a llarg termini.

INICI DELS RESULTATS

D'altra banda, els inversors comencen a descomptar la temporada de resultats del primer trimestre, que ha començat aquest dimecres amb els comptes dels grans bancs com JP Morgan Chase (-1,1%), Wells Fargo (-1,06%) i Goldman Sachs (+3,7%).

Tant JP Morgan com Goldman Sachs han superat els pronòstics del consens amb les seves xifres trimestrals.

Dijous ho faran Citigroup i Bank of America, a més de Delta Air Lines, PepsiCo i UnitedHealth Group, mentre que divendres publicarà Morgan Stanley.

L'equip d'estratègia de JP Morgan es pregunta si les expectatives actuals de mercat "són massa altes" i si hi ha perill que es produeixi "una reducció dels marges", a causa de l'augment en els costos de producció i a l'escassetat de certs components, com està passant amb els xips que necessiten els fabricants d'automòbils.

La seva resposta és que, a nivell general, "les perspectives de beneficis es mantindran favorables per a les borses, tant des del volum/palanquejament operatiu, com des del punt de vista dels marges de beneficis".

A més, el debut en borsa de Coinbase, el major bròker de criptodivises mundial, també ha provocat una gran expectació, mentre el bitcoin segueix marcant màxims històrics jornada rere jornada.

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 ha marcat màxims històrics i ha tornat a situar-se en pujada lliure, la millor situació possible per a qualsevol subjacent. "Des dels mínims de l'última gran crisi (març de 2020) acumula una revaloració del 105%. O el que és el mateix, ha duplicat el seu preu en poc més d'un any", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,8%, fins als 61,30 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,05% i es canvia a 1,1952 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,63% i l'unça d'or cau un 0,2%, fins als 1.743 dòlars.

Noticias relacionadas

contador