ep david solomonpresidente y consejero delegado de goldman sachs
Sandra Blaser/World Economic For / DPA - Archivo

Goldman Sachs (+3,7%), el banc d'inversió més important del món, ha presentat un benefici net de 6.840 milions de dòlars, xifra que implica un benefici per acció (BPA) de 18,60 dòlars, xifra que supera en 8,63 dòlars les previsions del consens.

  • 404,00$
  • 0,22%

Els ingressos de l'entitat s'han disparat un 102%, fins als 17.700 milions de dòlars, xifra superior en 5.000 milions de dòlars a les previsions del mercat.

El rendiment anualitzat sobre el capital comptable ordinari mitjana (ROE) va ser del 31,0%; i el rendiment anualitzat sobre el capital comptable comú tangible mitjana (ROTE) va ser del 32,9%. Unes xifres impressionants per a qualsevol banc.

"Hem treballat dur al costat dels nostres clients per preparar-nos per un món més enllà d'aquesta pandèmia i un entorn econòmic més estable", ha anunciat el president i CEO de l'entitat, David Solomon, en un comunicat. "El nostre negoci segueix estant molt ben posicionat per ajudar als nostres clients a la recuperació", ha afegit.

Les expectatives eren, malgrat tot, altes al voltant dels comptes de Goldman. El mercat esperava que, al costat dels primers signes de recuperació macro, el boom de les SPAC ajudés a elevar els ingressos de la seva divisió de banca d'inversió, com així ha estat, fins als 3.770 milions de dòlars al trimestre. Aquest any, els títols de l'entitat s'han revalorat un 24%.

contador