nasdaq coinbase
Alberto Sánchez

Aquest dimecres es produeix el que és per a molts l'esdeveniment borsari de l'any i l'expectació que l'ha acompanyat no ha fet més que cridar l'atenció de molts inversors que es pregunten quin és el millor moment per treure'n partit. El debut del bròker de criptodivises Coinbase (COIN) mitjançant cotització directa al Nasdaq, ofereix l'oportunitat immediata de posicionar-se al valor, tot i això, alguns experts adverteixen de la salvatge volatilitat que acompanyarà els primers passos en borsa de la companyia que no tindran res a envejar als del bitcoin.

El Nasdaq ha fixat per Coinbase un preu de referència de 250 dòlars per acció abans de la seva prevista cotització directade aquest dimecres, xifra que valoraria la borsa de criptodivises en uns 65.300 milions de dòlars. En les cinc cotitzacions directes importants que han tingut lloc a la Borsa de Nova York -Spotify, Slack, Palantir, Asana i Roblox- el preu d'obertura va ser de mitjana un 37% superior al preu de referència.

Si Coinbase obre amb un percentatge similar d'increment, el preu rondaria als 343 dòlars, molt a prop del preu mitjà del mercat privat durant el primer trimestre, dels 343,58 dòlars.

La creació de Satoshi Nakamoto s'ha deixat notar l'anticipació davant el gran esdeveniment que arrencarà amb fanfàrries coincidint amb l'obertura de Wall Street i ha marcat nova fita històrica dimarts, quan el preu va volar per sobre dels 63.000 dòlars. Dimecres segueix volant fins a l'infinit i més enllà, trencant un nivell darrere l'altre i s'esperen pujades fins als 70.000-80.000 dòlars... 100.000. No són poques les cases d'anàlisi que auguren una major entrada de capitals a les criptodivises, coincidint amb l'arrencada de les operacions de la major plataforma d'intercanvi de monedes criptogràfiques dels EUA, i que donen per garantit l'èxit rotund de Coinbase.

La clau està en què obre les portes per a molts inversors i fons que no s'havien atrevit amb el volàtil bitcoin i ofereix a molts altres l'oportunitat de diversificar les seves carteres. Els analistes avisen que es podria veure un moviment de liquidació d'operacions al 'criptoespai' a la recerca de més tranquil·litat. Però la incertesa de la primera setmana o setmanes després de l'esdeveniment no serà el millor moment per a aquest tipus d'inversors, per tant, "el millor és esperar uns dies", indica Kevin Kelly de Delphi Digital. "A la que passi una mica de temps i es calmi l'enrenou, operarà d'acord amb el que faci el mercat dels actius digitals", argumenta.

A l'igual que altres experts, creu que obtenir una exposició al flamant valor suposa un risc més baix d'estar en un mercat sotmès a brutals fluctuacions dels preus, de manera que "pot ser una oportunitat atractiva per als inversors que busquen guanyar exposició a l'adopció de les 'criptos' sense assumir nivells similars de volatilitat dels preus".

Hi ha altres accions que ja estan vinculades a aquest prometedor mercat Tesla, d'Elon Musk, i MicroStrategy, de Michael Saylor, han afegit recentment milers de milions de bitcoins als seus tresoreries. Però amb la sortida a borsa de Coinbase, els inversors tindran la possibilitat d'escollir un valor vinculat a les criptodivises que, segons s'espera, és menys probable que pateixi cicles persistents d'auge i caiguda.

"Per a un inversor en monedes digitals que també compra accions, té la capacitat de diversificar els riscos, ja que hi ha una plataforma d'intercanvi molt rendible que negocia en un altre lloc (la borsa de valors) els fluxos de compradors i venedors poden estar menys correlacionats que molts preus de les criptos", assenyala Greg Foss, en declaracions a Bloomberg.

La gran pregunta que es planteja Michael Hewson, analista de CMC Markets, és si Coinbase "serà popular entre els inversors minoristes". Per començar, la borsa de criptodivises ha optat per una cotització directa -igual que Spotify, Slack i Asana, encara que aquestes no van entrar directament a l'índex tecnològic- en lloc de contractar un banc perquè mitigui en la sortida a borsa. Això significa que els inversors existents poden vendre les seves accions als nous compradors sense el període de carència de sis mesos de les Ofertes Públiques de Valors (OPV) tradicionals.

S'estima que l'empresa té un valor d'uns 90.000 milions de dòlars al mercat privat de Nasdaq, de manera que "no hi ha dubte que la demanda i l'interès seran elevats", expressa Hewson. "La qüestió més important és si la valoració és sostenible, sobretot tenint en compte que molts governs no estan especialment entusiasmats amb les monedes digitals, cosa que significa que la futura regulació és probablement un perill clar i present", elabora l'analista de CMC Markets.

"Veient el trajecte que està prenent el mercat, on Coinbase és un dels seus principals referents i impulsors, la recent publicació de resultats que ha fet la companyia i el gran interès que generarà en inversors professionals, per descomptat que podria merèixer la pena" a nivell d'inversió, opina per la seva banda Álvaro Alcanyís, CMO i cofudador d'Onyze. "Molts inversors institucionals tot i tenir un gran interès per aquest mercat es mostraven temorosos d'entrar-hi, i molts d'ells segurament vegin a través de Coinbase una gran oportunitat de fer-ho d'una manera indirecta, cosa que probablement ofereixi uns nivells de demanda interessants per a aquesta acció", argumenta.

Finalment, el pas del bròker de 'criptos' és una de les majors notícies possibles per al bitcoin, "ja que envia un senyal molt clar que els reguladors no adoptaran una postura molt més dura contra les monedes digitals", apunta per part seva Naeem Aslam, analista d'Avatrade. "I el que és més important, també augmentarà les probabilitats que l'ETF del bitcoin finalment obtingui la llum verda dels reguladors dels EUA".

Noticias relacionadas

contador