• Això explica el negatiu comportament del Nasdaq, que va caure més de l'1% mentre el Dow Jones va marcar un nou màxim històric
  • Els operadors també estan pendents de l'anunci de l'OPEP sobre l'extensió de les seves retallades de producció
cbwallstreetsombra

Pujades del 0,4% a Wall Street, que permeten al 'Dow Jones marcar un nou màxim històric per sobre de 24.000 punts. L'S&P 500 també anticipa un nou rècord per sobre dels 2.600 punts. Per la seva banda, el Nasdaq no marcarà un nou màxim perquè va tancar aquest dijous amb pèrdues destacades superiors a l'1%.

  • 38.239,66
  • -

Els analistes de Credit Suisse expliquen el divergent comportament de l'índex tecnològic respecte al Dow Jones a causa de la rotació d'actius realitzada per les 'mans fortes' del mercat. Segons l'opinió del banc suís, es va produir una "rotació massiva" des dels sectors de Tecnologia i Semiconductors cap als Minoristes, Transport i Finances.

Aquests experts assenyalen que les causes poden ser diverses, com la proximitat del tancament mensual o el tancament de l'exercici per a alguns fons, però que la rotació d'actius "va ser real i evident entre els fons actius". Per exemple, el volum negociat va ser gairebé un 30% superior a la mitjana dels últims 20 dies i el major des de juny. També destaquen que l'índex VIX de volatilitat va pujar un 6%, però que la volatilitat del Nasdaq (VXN) es va disparar un 22%.

Sobre la "gran rotació", Credit Suisse destaca que el sector minorista es va disparar un 6%, el de Banc Regionals, un 3,4% i el de Transports, un 3,3%. Per contra, el sector de semiconductors va caure un 4,4%, el de Programari, un 4%, el de SocialMedia, un 2,9% i el d'Internet, un 2,8%.

Aquesta rotació d'actius té la seva lògica, pel fet que el sector tecnològic en el seu conjunt ha pujat molt més durant 2017. Per exemple, tot i les pèrdues d'ahir, el Nasdaq puja un 26,7% aquest any, mentre el Dow Jones avança un 21,1%.

REFORMA FISCAL

Un dels principals punts d'atenció per al mercat és la reforma fiscal que es negocia al Congrés dels EUA a hores d'ara. Els senadors republicans treballen en un projecte de llei perquè sigui votat i aprovat aquest mateix dijous, cosa que encara no és segur. Si finalment el Senat aprova el seu projecte de llei, posteriorment haurà d'acordar amb la Cambra de Representants una llei definitiva.

Els analistes d'UBS expliquen, en relació a la rotació d'actius i de la reforma fiscal, que els inversors estan apostant ara pels sectors que més beneficiats poden resultar si finalment s'aprova una important rebaixa de l'impost de societats. En la seva opinió, l'S&P 500 podria disparar cap als 3.300 punts si la rebaixa d'impostos és aprovada.

Els experts de JP Morgan calculen que si finalment tira endavant, l'S&P 500 pot registrar un tram alcista del 5%. Segons els seus càlculs, la rebaixa d'impostos a empreses i ciutadans pot impulsar en 12 dòlars la previsió mitjana de beneficis per a l'S&P 500.1

ECONOMIA, REUNIÓ DE L’OPEP I BITCOIN

Al'actualitat econòmica, les peticions inicials de desocupació han baixat fins a 238.000 des de 240.000 i les peticions contínues han repuntat lleugerament fins a 1,95 milions. Segons els experts de Barclays, aquestes dades mostren que el mercat laboral dels EUA s'ha normalitzat després de la disrupció provocada pels huracans de setembre.

A més, l'índex subjacent de preus de consum personal, una mesura utilitzada per la Fed per calibrar les expectatives d'inflació, ha repuntat un 0,2% a l'octubre, fins a l'1,4% interanual, en línia amb el que s'esperava. El consens espera que la Fed apugi els interessos 25 punts bàsics durant la reunió de desembre, fins a l'1,25% - 1,50%.

D'altra banda, els operadors també estan pendents de la reunió de l'OPEP, ja que els països productors de petroli estudien estendre les seves retallades de producció durant nou mesos més, fins a final de 2018. El cru West Texas puja un 1%, fins a 57, 85 dòlars, mentre el petroli Brent puja un 1,5%, fins a 64,10 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.284 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro cau lleugerament un 0,1%, fins a 1,1840 dòlars, mentre el bitcoin prossegueix amb els seus esbojarrats moviments. En qüestió de minuts, la moneda digital es va desplomar des d’11.000 dòlars cap a la zona dels 9.500 dòlars. Un moviment que va precedir una elevada volatilitat en la qual cada deu minuts es guanyaven o perdien 200, 300 o 500 dòlars. Aquesta passada matinada, la cotització ha buscat estabilitzar-se per sobre dels 10.000 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo del Tresor americà a 10 anys es manté al 2,388%.

Noticias relacionadas

contador