• El banco de la eurozona no descarta actuar de nuevo
  • Un extenso periodo de baja inflación en la eurozona sería muy perjudicial
bce, banco central europeo

La inflació continua sent el principal mal de cap de l'organisme que presideix Mario Draghi. Així ho ha demostrat l'economista en cap del Banc Central Europeu, Peter Praet.

El membre de l'organisme monetari ha destacat aquest dilluns que el banc de l'eurozona està disposat a injectar més liquiditat a l'economia en cas que fos necessari per animar el nivell de preus, segons Efe Dow Jones.


La taxa d'inflació interanual de l'eurozona es va situar el mes de març en el -0, 1%, un nivell molt inferior al 2% que s'ha fixat el banc central per al mig termini.


Praet destaca que és necessari que l'autoritat monetària de la moneda comuna combati els baixos nivells d'inflació. "Un període perllongat de baixa inflació amb el què actualment ha augmentat els riscos que els incompliments de la [taxa de] inflació esdevinguin persistents, cosa que seria profundament perjudicial per a l'economia", assenyala.


Per aquesta raó, afirma l'economista en cap del BCE, "hem reaccionat tan enèrgicament per garantir el nostre objectiu i continuarem fent-ho en el futur en cas necessari", va assegurar.


El mes passat, el BCE va anunciar una àmplia bateria de mesures per estimular la inflació i animar l'activitat econòmica de la zona euro. Entre les mesures anunciades destaquen la reducció dels tipus d'interès i l'augment del programa de compra de bons.

contador