ep la vicepresidenta de asuntos economicos nadia calvino interviene durante el debate este miercoles
Pool

La vicepresidenta d'Assumptes Econòmics i ministra d'Economia, Nadia Calviño, està treballant amb la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per refrenar l'efecte negatiu de les operacions en curt a la borsa espanyola. La notícia es coneix després d'una setmana en la qual valors com Telefónica, Sabadell, Bankia, ACS, Mediaset o Siemens Gamesa han sofert un cop dur a la seva cotització per la suspensió de la prohibició a les posicions curtes que havia imposat el regulador.

Així ho ha avançat la portaveu del Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, a la roda de premsa que ha ofert aquest diumenge al costat del titular de Sanitat, Salvador Illa, després de la reunió per videoconferència que ha mantingut Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics.

"Em consta que Economia està parlant amb la CNMV, i està treballant en relació a aquesta qüestió perquè no hi hagi cap efecte a la borsa i als mercats", ha dit Montero en ser preguntada si el Govern es planteja fer alguna cosa després que l'aixecament de la prohibició dels curts hagi afectat tant Bankia, en la qual l'Estat té una important participació.

Segons ha explicat la portaveu, el departament que dirigeix Nadia Calviño està en contacte amb el regulador que encapçala Sebastián Albella per trobar una solució. "Si hi ha alguna novetat, es comunicarà durant els pròxims dies", ha dit.

I és que el retorn dels curts ha passat factura a moltes companyies de l'Ibex 35 aquesta setmana. Cal recordar que la CNMV va prohibir les vendes a curt el 17 de març pel termini d'un mes, i posteriorment va prorrogar aquesta mesura davant la incertesa provocada per la crisi del coronavirus.

Aquest dimarts, més de dos mesos després, es va aixecar el veto després d'analitzar l'evolució del mercat i de les circumstàncies que van motivar inicialment l'adopció d'aquestes mesures, i després de contactar amb els supervisors de valors europeus que tenen adoptada una iniciativa similar, però això es va traduir en una nova bateria de negociacions baixistes que van provocar fortes caigudes de diversos títols.

Entre les més destacades, les de Bankia i Sabadell, que han marcat nous mínims històrics a causa dels curts. El problema, diuen els experts, és que les posicions baixistes han tornat amb ganes perquè "apostar contra Espanya i Itàlia és molt temptador". Per aquest motiu Economia estigui treballant costat per costat amb la CNMV per veure si es pot adoptar alguna mesura que impedeixi noves caigudes com les dels últims dies.

Noticias relacionadas

contador