ep el presidente de bankia jose ignacio goirigolzarri durante la presentacion de resultados anuales
BANKIA

La suspensió del veto a les posicions curtes continua enfonsant diferents valors de l'Ibex aquest dimecres, com ja va passar a la sessió d'ahir. Bankia, que ahir va caure un 11%, es desploma a aquestes hores un 9%, i marca nous mínims històrics. Sabadell també està marcant nous mínims històrics, amb caigudes del 6,11% en aquests moments.

  • 1,69€
  • 3,27%
  • 1,78€
  • 2,65%

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i altres cinc organismes reguladors van eliminar la prohibició de les posicions curtes la matinada del dilluns al dimarts. Això ha fet que, durant la jornada d'ahir, un nombre important de títols de l'Ibex registressin descensos molt inflats i fora del normal. Avui continua passant el mateix. L'Ibex, que va perdre ahir un 2,5% i cau ja un 1,5%. El Ftse MIB italià, l'altra borsa que pitjor ho va fer i que també va cedir més d'un 2%, retrocedeix avui un 1,8%.

Els experts consultats per Bolsamanía afirmen que el mercat estava tranquil, i que la decisió dels reguladors pot considerar-se encertada. Al mateix temps, assenyalen que tots els curts que havien estat a l'espera han entrat ara amb força, i que és això el que està provocant les caigudes. La qüestió ara és si això s'allargarà més temps o si s'acabaran normalitzant aviat les coses.

Els analistes tècnics d'aquesta web indiquen que els nous mínims històrics de Sabadell "no són res de nou", atès que el banc porta una ratxa molt dolenta a la borsa. En canvi, els mínims de tots els temps de Bankia destaquen més.

"Si tanca així, Bankia es tornarà a situar en caiguda lliure absoluta, amb les implicacions de feblesa que això sempre té per a tot subjacent en aquesta situació. És una situació que, per desgràcia, coneix molt bé el Sabadell, un títol que gairebé cada dia ens marca nous mínims històrics. Es pot dir poca cosa més d'un sector, el dels bancs, que es troba en un estat extremadament feble, tant a nivell nacional com a Europa. Prova d'això és que l'índex bancari europeu, l'EURO STOXX Banks, està lluitant per no perforar els mínims anuals i històrics en els quals s'ha recolzat ja en tres ocasions consecutives aquests últims mesos", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

contador