traders-dudan-cotizacion-wall-street
Reuters
38.442,21
  • -
  • -

Wall Street registra compres molt moderades mentre els inversors descompten una altra onada de resultats empresarials i segueixen pendents de la guerra comercial i el Brexit. L'S&P 500 va pujar un 0,69% aquest dilluns i va tancar als 3.006 punts, molt a prop del seu màxim històric de 3.028 sencers registrat a finals de juliol.

Al capítol de resultats empresarials, McDonald's cau un 2% al Dow Jones després que els seus resultats s'hagin situat per sota del que s'esperava. La cadena de menjar ràpid ha atribuït les seves febles xifres a la creixent competència.

A més, el fabricant de motocicletes Harley-Davidson puja un 6% malgrat reduir el seu benefici un 22%, fins als 368 milions de dòlars.

"El diluvi de guanys comença avui pròpiament i per primera vegada aquesta temporada tenim l'oportunitat de repensar realment on acabarà l'S&P 500 a finals d'any", afirma Neil Wilson, estrateg de Markets.com.

"Hi ha la possibilitat de marcar un màxim històric aquesta setmana, tot i que els guanys segueixen sent el segon violí per la guerra comercial", afegeix aquest expert.

Al front macroeconòmic, l'índex setmanal RedBook de vendes al detall ha baixat un 0,1%, fins al 4,3% interanual. A més, l'índex manufacturer de la Fed de Richmond ha pujat fins a 8 des de -9, molt per sobre de la caiguda esperada fins a -14. Finalment, les vendes d'habitatges existents han baixat un 2,2% al setembre, per sobre de la caiguda prevista del 0,7%.

Sobre la dada manufacturera, els analistes de Pantheon Macroeconomics assenyalen que "una nova caiguda en l'ISM és poc probable l'octubre, després que el setembre caigués a un mínim d'una dècada. Un augment modest sembla una millor aposta. La indústria encara està en seriosos problemes, però la recessió al sector sembla no aprofundir-se".

Sobre el Brexit, el govern britànic que lidera Boris Johnson ha llançat una advertència als legisladors del Parlament que aquest dimarts voten l'acord amb la UE. Per si pensen en posar-se'l encara més difícil, assegura que es retirarà el projecte de llei si els diputats l'esmenen i hi haurà noves eleccions.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 1%, fins als 53,82 dòlars. El cru sembla descomptar ja una recessió, així ho demostra el fet d'estar a un 30% dels seus màxims de 2018. S'equivoca la renda variable o l'or negre?

A més, l'euro es deprecia un 0,2%, fins als 1,1125 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,76%, mentre el rendiment del bo a 2 anys es manté a l'1,59% i el del bo a 3 mesos cau fins a l'1,61%.

Noticias relacionadas

contador