just eat portada
8,61£
  • 0,00£
  • 0,00%

Just Eat es dispara més d'un 20% en l'FTSE 100. La companyia celebra al parquet l'OPA de Prosus per 4.900 milions de lliures esterlines (uns 5.600 milions d'euros), la qual cosa suposa una prima del 20% respecte al tancament de ahir. Les últimes informacions apunten que Just Eat ha rebutjat aquesta primera oferta.

L'objectiu de Prosus, braç inversor de Naspers, és segons apunta el The Guardian trencar la fusió entre Just Eat i el seu rival holandès, Take Away.

Just Eat es fa de pregar. La companyia assegura en un comunicat que "l'oferta de Prosus infravalora significativament la companyia i els seus atractius actius". Des de Prosus asseguren que la seva intenció és injectar "una inversió substancial" en Just Eat per ajudar-la a seguir creixent.

L'oferta de Prosus arriba només dies després que Just Eat decebés el mercat amb els seus resultats.

El creixement dels seus ingressos es va desaccelerar fins a 25% durant el tercer trimestre de 2019, respecte al 30% del mateix període de l'any anterior. La companyia va semblar confirmar el major temor dels inversors: està perdent quota de mercat.

L'analista Neil Wilson reconeix que "són bones notícies per als accionistes de Just Eat que tindran aquí una oportunitat de sortida perfecta al mateix temps que la companyia adquireix una altra escala per fer front a Deliveroo, Uber Eats...".

Noticias relacionadas

contador