ep economia- cepsa emite 500 milloneseurosbonosuna demanda 35 veces superior
ARCHIVO

El govern dels Estats Units ha fixat un gravamen provisional de fins al 171,81% a les exportacions espanyoles d'acetona dirigides al mercat nord-americà en considerar que el producte s'ha estat venent "per sota del seu preu raonable", segons la decisió publicada al Registre Federal, que haurà de ser ratificada en un termini màxim de 45 dies per la Comissió de Comerç Internacional dels EUA.

"El Departament de Comerç determina que l'acetona d'Espanya es ven, o és probable que es vengui, als Estats Units a un valor inferior al valor raonable", assenyala el registre.

D'aquesta manera, les autoritats nord-americanes han fixat per Cepsa Química, el principal exportador d'acetona espanyola als EUA, l'obligació de pagament d'una compensació per dúmping del 171,81%, mentre que la resta d'exportadors d'acetona espanyola haurà d'abonar una taxa del 137,39%.

La decisió provisional d'imposar un gravamen especial a l'acetona procedent d'Espanya culmina la investigació desenvolupada per les autoritats nord-americanes entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2018 a instàncies de la denúncia presentada per la Coalició pel Comerç Just d'Acetona contra Espanya, Bèlgica, Corea del Sud, Aràbia Saudita, Singapur i Sud-àfrica.

D'aquesta manera, segons la normativa nord-americana, la decisió serà notificada a la Comissió de Comerç Internacional, organisme federal encarregat de fixar la postura definitiva en les disputes comercials dels EUA i que haurà de determinar en un termini no superior a 45 dies si la indústria nord-americana "es veu amenaçada o materialment perjudicada" arran de les importacions d'acetona des d'Espanya.

En el cas que la Comissió determina que no existeix tal amenaça o perjudici, el procediment obert es donarà per finalitzat i es reemborsaran tots els dipòsits realitzats a Cepsa i la resta de companyies afectades.

No obstant això, si la Comissió determina que existeix aquest dany, el Departament de Comerç té la intenció d'emetre una ordre de drets antidúmping que obri la porta a la possibilitat d'imposar noves mesures contra les exportacions espanyoles d'acetona.

Noticias relacionadas

contador