wall-street-traders 20190909173941
37.967,45
  • -
  • -

Wall Street registra pujades del 0,4% mentre els inversors (un cop més) es mantenen pendents del culebró comercial. El viceprimer ministre xinès, Liu He, va assegurar divendres passat que Pequín està obert a seguir treballant amb els EUA en una altra ronda de negociacions. A més, va reconèixer que una treva seria beneficiosa per a tots dos països i l'economia global.

S'ha fet un "progrés substancial en molts aspectes" i s'ha establert una base important per a un acord de fase u, va assenyalar Liu He.

La debilitat econòmica de la Xina, ja evidenciada la passada setmana després de la seva mala dada de PIB, ha forçat el règim de Pequín a buscar un acord amb Washington. Ara, l'FMI alerta que el seu creixement pot caure per sota del 6% el 2020.

A la guerra comercial se suma la preocupació sobre el Brexit, ja que la sortida del Regne Unit de la UE segueix deixant incerteses i encara està lluny de resoldre's. Després d'ajornar la votació per aprovar l'acord tancat per Boris Johnson a Brussel·les, el Parlament britànic tornarà a reunir aquest dilluns per seguir debatent sobre l'assumpte.

Menció especial també per als resultats empresarials. Fins a 120 companyies de l'S&P 500 presentaran les seves xifres aquesta setmana, entre elles corporacions com McDonald's, Caterpillar, Boeing i Ford.

A altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,8%, fins als 52,81 dòlars. L''or negre' segueix descomptant la debilitat de les dades econòmiques, que no fan preveure un repunt de la demanda mundial a curt i mitjà termini.

A més, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1156 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,78%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys se situa a l'1,59% i el del bo a 3 mesos puja fins a l'1,67%.

Noticias relacionadas

contador