facebook-doit-repondre-aux-craintes-suscitees-par-le-projet-libra-declare-powell

Facebook està explorant alternatives per al seu projecte libra. El gegant de les xarxes socials ha suggerit que podria usar múltiples monedes digitals ja en curs, recolzades per monedes fiduciàries, com el dòlar (stablecoins), en lloc de tenir un sol testimoni digital vinculat a una cistella de monedes.

El gegant tecnològic havia proposat inicialment una unitat sintètica de valor que estaria vinculada a una cistella de monedes i deute públic. Però segons Reuters, David Marcus, l'executiu que lidera la iniciativa de cadena de blocs de Facebook, ha dit durant un seminari bancari que estava obert a cercar enfocaments alternatius.

"Podríem fer-ho de manera diferent", ha declarat, segons l'agència de notícies. "En lloc de tenir una unitat sintètica... podríem tenir una sèrie de monedes estables, una moneda estable en dòlars, una moneda estable en euros, una moneda estable en lliures esterlines, etc."

Les monedes estables són monedes digitals que generalment estan vinculades a monedes recolzades pel govern com el dòlar. Tether és la moneda estable més coneguda del món, recolzada pel 'bitllet verd', tot i que ha generat certa controvèrsia sobre si té una quantitat suficient de dòlars en reserva, així com el suggeriment que podria haver estat utilitzada per a la manipulació del mercat.

Aquestes monedes apunten a reduir la volatilitat observada en monedes virtuals com bitcoin i ether. En el cas de libra, l'objectiu és crear un sistema de pagaments transfronterers més eficient.

Noticias relacionadas

contador