ep china- china advierteque eeuu esta jugandofuego con sus ultimas acciones relativastaiwan
MICK TSIKAS/AAP/DPA - Archivo
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les borses asiàtiques tanquen amb signe mixt aquest dilluns davant el fantasma de la recessió que preocupa cada vegada més a la Xina després del fluix creixement del seu PIB anunciat la passada setmana. Ara, l'FMI assegura que aquesta dada pot caure folgadament per sota del 6% el 2020.

A això se sumen les noves incerteses del Brexit. El 'súper dissabte' a la Cambra dels Comuns del Parlament britànic no va aconseguir fer llum a sobre. Aquest dilluns, el Regne Unit segueix exactament en el mateix punt i hi ha escassos avenços sobre quan o, fins i tot, sobre si el país abandonarà el bloc comunitari.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen han cedit un 0,1% i un 0,2%, respectivament. A Hong Kong, el Hang Seng ha acabat pla la sessió. Al Japó, el Nikkei 225 ha repuntat un 0,2% i el Topix ha avançat un 0,4%.

A Corea del Sud, el Kospi ha tancat la sessió un 0,2% amunt. Finalment, a Austràlia l'ASX 200 ha tancat pla la jornada. Al mercat de divises, el ien japonès s'ha intercanviat als 108,50 respecte al dòlar nord-americà. Al seu torn, el dòlar australià ho ha fet als 0,6861 dòlars nord-americans.

Noticias relacionadas

contador