training staff jobs lloyds office employment
Lloyds Banking

Wall Street cotitza amb caigudes després del tancament mixt de dijous i després unes dades d'ocupació del novembre als EUA millors del que s'esperava. Els inversors esperaven una desacceleració al mercat laboral nord-americà a causa de l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed) per refredar l'economia i controlar la inflació, però aquesta desacceleració no s'ha produït.

  • 39.037,65
  • -

De moment, els inversors han comprat la idea que la Fed aconseguirà un aterratge econòmic suau, tal com va afirmar Jerome Powell, el president del banc central, dimecres passat, cosa que va provocar fortíssims guanys per a la renda variable nord-americana, en anticipar que les pujades de tipus es reduiran a 50 punts bàsics al desembre.

El mercat també ha descomptat que la inflació als Estats Units ha tocat sostre després de conèixer diverses dades d'IPC i PCE, com la que es va publicar aquest dijous, i que va mostrar una caiguda del PCE (mesura d'inflació preferida de la Fed) fins al 6 % en la taxa general i fins al 5% en la taxa subjacent.

Tot i això, les dades publicades aquest divendres posen en dubte aquesta valoració. Per això, han estat descomptats de manera negativa. L'economia nord-americana va crear 263.000 llocs de treball al novembre, per sobre dels 200.000 anticipats. A més, els salaris van repuntar un 0,6% en taxa mensual, el doble del previst, cosa que genera dubtes sobre la frenada de la inflació que havien confirmat altres indicadors durant les últimes setmanes.

Victoria Scholar, directora d'inversions d'Interactive Investor, considera que "en termes de l'enigma de la Fed, aquesta dada enterboleix el panorama d'una possible desacceleració a les alces de tipus, ja que suggereix que el mercat laboral s'està desaccelerant menys del que s'anticipava, cosa que se suma a les pressions de preus a les quals enfronta l'economia"

GEORGIEVA, BIDEN...

El sentiment del mercat cap a les borses s'ha vist afectat per les declaracions pessimistes de Kristalina Georgieva, la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), que ha assenyalat les creixents pressions inflacionistes i la desacceleració econòmica de la Xina com a riscos per a les perspectives econòmiques d'Àsia.

Un altre factor que no ha agradat és que Blackstone ha limitat els reemborsaments d'un dels seus fons immobiliaris més grans per les elevades peticions de retirada per part d'inversors asiàtics. Les accions de Blackstone van caure un 7% aquest dijous a Wall Street.

A l'escenari geopolític, el president dels EUA, Joe Biden, durant una conferència de premsa conjunta amb el president francès, Emmanuel Macron, ha comentat que “estic preparat per parlar amb el senyor Putin si està interessat a buscar una manera de posar fi a la guerra" a Ucraïna.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,3% (81,42 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, baixa un 0,1% (86,80 dòlars). A més, l'euro s'aprecia un 0,02% (1,0524 dòlars) i l'or puja un 0,06% (1.816 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys continua caient fins al 3,523% i el bitcoin avança un 0,1% (16.952 dòlars).

Noticias relacionadas

contador