putin dl russia 1
Pixabay

Vladimir Putin ha recollit el guant diplomàtic que Joe Biden li va llançar aquest dijous. El president rus, a través del seu portaveu al Kremlin, Dmitri Peskov, s'ha mostrat "obert" a buscar una solució negociada a la guerra a Ucraïna.

"El president de la Federació Russa sempre ha estat, està i estarà obert a les negociacions per garantir els nostres interessos", ha explicat als periodistes Peskov, en ser qüestionat sobre els comentaris de Biden.

"La manera més preferible d'aconseguir els nostres interessos és a través de mitjans diplomàtics pacífics. Putin va estar, està i continuarà obert a contactes i negociacions", ha afegit el portaveu del Kremlin.

Joe Biden va declarar aquest dijous, en una roda de premsa conjunta amb Emmanuel Macron, que "estic preparat per parlar amb el senyor Putin si està interessat a buscar una manera de posar fi a la guerra".

Tot i això, Peskov ha precisat que la negativa dels Estats Units a reconèixer els territoris annexats com a russos està obstaculitzant la recerca de qualsevol compromís potencial.

En qualsevol cas, les paraules de Biden i la resposta de Rússia obren la porta a l'inici de contactes diplomàtics entre les dues parts, que aplanin el camí per buscar, almenys, l'inici de converses entre Moscou i el govern d'Ucraïna.

Noticias relacionadas

contador