ep el presidente de eeuu joe biden baja por las escaleras de su avion air force one a su llegada a
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

"Estic preparat per parlar amb el senyor Putin, si està interessat a buscar una manera de posar fi a la guerra". Són les declaracions que va fer aquest dijous Joe Biden durant una conferència de premsa conjunta amb el president francès, Emmanuel Macron.

Les seves declaracions suposen una novetat respecte a altres ocasions, ja que Biden sempre ha comentat que qualsevol conversa ha de ser decidida en primer lloc pels líders d'Ucraïna. I encara que fonts de la Casa Blanca han filtrat que aquesta posició no ha canviat, les seves paraules sí que obren la via a noves vies diplomàtiques.

"Ell no ha fet això encara”, va afegir Biden en referència al president rus. “Si aquest és el cas, en consulta amb els meus amics francesos i de l'OTAN, estaré feliç d'asseure'm amb Putin per veure què té al cap”, va afegir. .

Per la seva banda, el president francès, Emmanuel Macron, de visita oficial als EUA, va comentar que "mai instarem els ucraïnesos a fer un compromís que no sigui acceptable per a ells. Hem de deixar que els ucraïnesos decideixin el moment i les condicions que negociaran".

POSSIBLES CANVIS A LA LLEI CLIMÀTICA

D'altra banda, Joe Biden també va obrir la porta a fer modificacions a la Llei de Reducció de la Inflació que ha aprovat la seva Administració, i que perjudica nombroses empreses europees, segons ha advertit la Unió Europea.

Biden va reconèixer que la legislació aprovada pot tenir "fallades" a causa de la seva amplitud, i va afegir que "hi ha modificacions que podem fer", a causa dels temors que ha suscitat entre els seus socis europeus, sobretot pel que fa als subsidis per a afavorir tecnologies nord-americanes per combatre el canvi climàtic, com ara els vehicles elèctrics.

contador