coronavirus-covid-19-un-passager-porte-un-masque-tandis-qu-il-marche-dans-l-aeroport-international-de-hong-kong-le-7-fevrier-2020
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Fortes caigudes del 3% a la borsa de Hong Kong aquest dilluns, ja que els valors xinesos relacionats amb la tecnologia i l'educació s'han desplomat per la pressió reguladora i la cimera entre la Xina i els Estats Units ha començat amb mal peu.

Els mercats d'Àsia-Pacífic en general s'han mostrat mixtos, i les accions de la Xina continental també han caigut. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha deixat un 3,24%, liderant les pèrdues a la regió.

Les accions del gegant tecnològic xinès Tencent, que cotitzen a Hong Kong, han caigut un 7,61% a la tarda de dilluns. Alibaba també ha baixat un 5,17%, mentre que Meituan ha caigut un 9,15%. L'índex tecnològic Hang Seng s'ha desplomat un 6,58%.

Aquestes pèrdues s'han produït després que el regulador antimonopoli de la Xina ordenés a Tencent que renunciés als seus drets exclusius de llicència de música i li imposés una multa per comportament anticompetitiu, cosa que suposa un nou avanç en l'actual ofensiva de Pequín contra els seus titans nacionals d'Internet.

Les accions de les empreses educatives privades que cotitzen a Hong Kong també han caigut, ja que les autoritats xineses també van intensificar les restriccions al sector. New Oriental Education & Technology Group, Koolearn Technology i la China Beststudy Education Group han vist caure les seves accions més d'un 30% cadascuna.

D'altra banda, les borses xineses s'han vist llastrades per un nou increment de les tensions amb els EUA. Les accions de la Xina continental han baixat, amb el compost de Xangai perdent un 2,42%, mentre que el component de Shenzhen ha caigut un 2,963%.

Les tensions geopolítiques entre Washington i Pequín poden haver pesat en l'ànim dels inversors, ja que una reunió d'alt nivell entre les dues potències econòmiques va arrencar amb mal peu.

El viceministre d'Afers Exteriors de la Xina ha dit durant les converses de dilluns amb el subsecretari d'Estat dels EUA que la relació dels dos països està "ara en un punt mort i s'enfronta a greus dificultats", segons un comunicat de premsa en anglès del Ministeri d'Afers Exteriors de la Xina.

En altres mercats, el Kospi sud-coreà ha baixat un 0,61%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha registrat pocs canvis.

En tornar a l'activitat després de les vacances de dijous i divendres, les accions japoneses s'han apartat de la tendència general de la regió. El Nikkei 225 ha pujat un 1,05%, mentre que l'índex Topix ha avançat un 1,1%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 1,75% a la baixa.

Noticias relacionadas

contador