petroleocbdolar

Wall Street inicia la jornada de dijous amb pèrdues després del tancament baixista de dimecres. El rumb del mercat continua molt complicat a curt termini i la incertesa és el sentiment principal que domina la ment dels inversors.

  • 38.365,23
  • -

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté per sobre del 3%, fet que pressiona les valoracions del sector tecnològic. A més, el preu del petroli segueix per sobre de 120 dòlars per barril, un factor molt negatiu per a les previsions de creixement econòmic a nivell global i que s'està convertint en un autèntic malson per als bancs centrals.

El fet que Rússia i Ucraïna estiguin combatent de manera molt agressiva per l'estratègica regió del Donbàs indica que no és previsible algun tipus de solució al conflicte a curt termini, cosa que continua pressionant a l'alça els preus de l'energia. Tot i que aquesta jornada el barril West Texas cau un 0,59% (121,37 dòlars) i el Brent baixa un 0,42% (123,10 dòlars).

CITA AMB EL BANC CENTRAL EUROPEU

Els operadors han seguit de prop la reunió sobre política monetària del Banc Central Europeu (BCE), que ha confirmat el final del programa de compra de bons i ha anticipat pujades de tipus al juliol i al setembre.

El to de Lagarde ha estat una mica més agressiu del que s'esperava (no es descarten pujades de mig punt al setembre), cosa que pot impulsar l'euro per sobre de 1,08 dòlars.

A més, la dada d'IPC als Estats Units del mes d'abril, que es publicarà aquest divendres, també condiciona els índexs novaiorquesos. Si la inflació dona símptomes de moderació, pot suposar un respir pel mercat. En canvi, una dada pitjor del que esperava tornarà a pressionar les borses.

Aquest dijous s'han conegut les dades d'atur setmanal als EUA, que han pujat fins a 229.000 des de les 202.000 registrades la setmana anterior (revisades a l'alça des de 200.000), segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. Aquesta xifra s'ha situat per sobre de les previsions del consens, que n'anticipava 210.000.

Tampoc no han arribat bones notícies des de la Xina, que ha anunciat nous confinaments en alguns barris de Xangai, just quan es pensava que s'aixecarien totes les restriccions. La política de 'tolerància zero' contra la Covid segueix sent un llast per al gegant asiàtic i, a més, tensiona la cadena global de subministrament, encara que les últimes dades econòmiques han superat els pronòstics.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va superar a finals de maig la resistència dels 4.090 punts. "Estarem molt pendents d'un tancament per sobre dels 4.177 punts. Aquest seria el senyal que ens confirmaria l'extensió del rebot que es podria estendre fins al següent nivell de resistència que presenta als 4.307 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La mitjana de 200 sessions és als 4.400 punts. Mentre que es mantingui cotitzant per sota d'aquesta mitjana, hem d'extremar la prudència, ja que la seva tendència a mitjà i llarg termini és complicada", afegeix aquest expert. Pel costat dels suports, si perd els esmentats 4.090 punts, la situació es complicaria a curt termini.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Twitter ha dit que proporcionarà a Elon Musk la informació exigida per salvar l'oferta de compra del bilionari.

A més, UBS ha elevat el consell sobre Tesla fins a comprar, amb preu objectiu de 1.100 dòlars, després de la forta correcció registrada pel fabricant de cotxes elèctrics.

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,15% (1,07 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,25% (1.852 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa lleugerament al 3,02%. Finalment, el bitcoin retrocedeix un 0,46% (30.052 dòlars).

Noticias relacionadas

contador