ucraniacbrusia22

La invasió russa d'Ucraïna ha provocat l'augment més gran en el cost de vida a nivell mundial que s'ha viscut en tota una generació, segons ha detallat el Grup de Resposta a la Crisi Global de les Nacions Unides en un informe publicat aquest dimecres.

"L'efecte dòmino del conflicte està estenent el patiment humà molt més enllà de les seves fronteres (...) La guerra, en totes les seves dimensions, ha exacerbat una crisi mundial del cost de la vida que no s'havia vist almenys en una generació", ha assegurat l'ONU en un comunicat, en què han subratllat que les conseqüències de la guerra també comprometen els objectius de l'Agenda 2030 a la qual aspirava l'organització.

El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha sostingut que després que hagin passat tres mesos de la invasió russa d'Ucraïna, "el món s'enfronta a una nova realitat" i ha afegit que "els països més vulnerables ja estan sent colpejats col·lateralment.

"Les persones vulnerables i els països vulnerables ja estan sent durament colpejats; però no us equivoqueu: cap país o comunitat quedarà al marge d'aquesta crisi del cost de vida", ha advertit Guterres.

Segons l'informe, més de 1.600 milions de persones a 94 països estan greument exposades a almenys una dimensió de la crisi, ja que l'augment dels preus del blat de moro i el blat ha suposat que la llar mitjana a nivell mundial hagi perdut més de l'1,5% dels seus ingressos reals des de l'inici de la guerra.

Noticias relacionadas

contador