Nikkei
38.460,08
  • 907,92
  • 2,42%

Signe mixt per als valors asiàtics aquest dimarts, amb el Nikkei acariciant els seus màxims des de 1990 i la promotora xinesa Evergrande desplomant un 10% després de l'avís de possible fallida mentre els inversors esperaven la publicació de les dades sobre la inflació al consum als EUA corresponents al mes d'agost.

A Hong Kong, les accions de la China Evergrande Group s'han desplomar gairebé un 10% després que l'assetjada promotora immobiliària assenyalés dimarts les expectatives d'un "significatiu descens continuat de les vendes de contractes al setembre", amb la confiança minvada després dels informes negatius dels mitjans de comunicació al voltant de l'empresa.

Les accions de la China Evergrande New Energy Vehicle i Evergrande Property Services, unitats que Evergrande ha estat intentant vendre, també s'han desplomat un 22,72% i un 8,3% respectivament. Evergrande Group ha dit dimarts que era "incert" si podrà realitzar aquesta venda.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat lleugerament, lluitant per recuperar-se de la seva caiguda de dilluns. Les accions de la Xina continental han pujat, amb el compost de Xangai pujant fraccionadament, mentre que el component de Shenzhen ha avançat un 0,627%.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,48%, aproximant-se a màxims des de 1990 mentre que l'índex Topix ha avançat un 0,59%. El Kospi de Corea de Sud ha guanyat un 0,92%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 a penes ha variat.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 0,19%.

Noticias relacionadas

contador