evergrande 20210823155631

La companyia immobiliària xinesa Evergrande ha llançat un avís de fallida, ja que, segons addueix, les vendes immobiliàries seguiran caient de forma significativa al setembre, fet que provocarà un major deteriorament de la seva situació de tresoreria.

L'empresa, segons informa CNBC, ha reiterat que podria incomplir el seu deute, repetint l'advertència que va llançar fa dues setmanes. Evergrande ha estat intentant vendre alguns actius per alleujar la seva crisi de liquiditat, però va dir que aquests esforços no han donat resultat encara.

Les accions d'Evergrande han caigut gairebé un 10% durant les operacions del matí. Aquest any s'ha desplomat gairebé un 80%.

Les vendes d'Evergrande no han deixat de caure des del juny. El gegant immobiliari xinès ha dit durant una presentació a la borsa de Hong Kong que espera un descens "significatiu" de les vendes aquest mes.

Això, ha dit Evergrande, portaria al "continu deteriorament de la recaptació d'efectiu per part del Grup, cosa que al seu torn suposaria una tremenda pressió sobre el flux de caixa i la liquiditat del Grup".

"El mes de setembre sol ser el moment durant el qual les empreses immobiliàries de la Xina registren més vendes de propietats per contracte. No obstant això, les contínues informacions negatives dels mitjans de comunicació sobre el Grup han minvat la confiança dels potencials compradors de propietats al Grup", ha dit l'empresa durant la presentació.

Noticias relacionadas

contador