antonio-coimbra-es-consejero-delegado-vodafone-espana
Vodafone

La 'teleco' britànica, Vodafone (+1%), puja la seva aposta a Europa. I ho fa amb la compra de fins a 18.400 milions d'euros en actius de Liberty. La companyia compra així serveis de televisió per cable i banda ampla del grup nord-americà a Alemanya, Hongria, República Txeca i Romania, segons ha informat a través d'un comunicat de premsa aquest dimecres.

  • 0,69£
  • -0,40%

Vodafone preveu assumir uns costos d'integració d'uns 1.200 milions d'euros durant els primers cinc anys per assolir així les sinergies de costos, ingressos i inversions pronosticades.

La 'teleco' britànica es compra els serveis de televisió per cable i banda ampla del grup nord-americà

"Aquesta transacció crearà el primer campió paneuropeu veritablement convergent", afirma el conseller delegat de Vodafone, Vittorio Colao.

A més, ha destacat que la 'teleco' britànica serà el major propietari a Europa de la xarxa de pròxima generació i donarà servei al major nombre de clients de mòbil i llars de la Unió Europea (UE).

Després d'aquesta operació, la companyia de telecomunicacions tindrà accés a 54 milions de llars amb cable o fibra òptica, a més d'un abast total de xarxes de nova generació de 110 milions de llars i empreses, incloent-hi acords majoristes.

Per la seva banda, Liberty Global ha assenyalat que, després de l'operació, seguirà sent el principal proveïdor de televisió per cable i banda ampla a Europa, amb operacions al Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Suïssa, Polònia i Eslovàquia, l'abast de la qual puja a 24 milions de llars i 26 milions de subscriptors de telefonia fixa i banda ampla.

Els analistes d'Olive Tree afirmen que "la major preocupació de l'operació seria el context normatiu i regulador d'Alemanya". Tot i això, reconeixen que "aquesta transacció pot ser positiva per a les dues companyies, amb un impacte encara més positiu per LBTYA".

Per la seva banda, els analistes de CMC Markets destaquen que Vodafone buscarà "desafiar el domini de Deutsche Telekom a Alemanya", a més de permetre-li oferir "paquets més competitius als clients".

Noticias relacionadas

contador