ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivo de telefonica
TELEFÓNICA - Archivo

"Les receptes del segle XX no funcionaran". El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha repassat aquest matí, a la cimera de la patronal CEOE per analitzar la recuperació, quines són les claus de la crisi provocada pel coronavirus i quines són les propostes de l'operadora. Una d'elles, reforçar la fiscalitat perquè tots els actors del sector tinguin les mateixes normes.

  • 4,13€
  • -0,12%

"Hem ficat l'economia en un congelador i ara hem de veure com la descongelem", ha explicat el primer espasa de la 'teleco' durant la seva intervenció. "Hem de veure com la reconstruïm, perquè la crisi ha canviat les regles, les normes de la competència", ha posat com a exemple.

"Les regles han de ser per a tots. Les mateixes regles, mateixos serveis, mateixes obligacions", ha indicat en referència als grans operadors tecnològics. "També la fiscalitat, que està pensada per al segle passat. Hem d'adaptar-la al món digital on la pròpia definició del fet imposable és diferent".

Álvarez-Pallete també advoca per un nou enfocament d'ocupació, que permeti una millor formació de cara al que exigirà el mercat laboral durant els pròxims anys. I enfocar la reconstrucció de l'economia de manera que els recursos "arribin al més aviat possible a la gent. Mai no hem tingut el 27% del PIB disponible per reconstruir, és tres vegades el 'Pla Marshall".

FONS PER A PIMES I AUTÒNOMS

Fer tangent la inversió en la recuperació, ha de traduir-se, en la seva opinió, en un enfocament cap als autònoms i les petites empreses. Per això, el president de Telefónica proposa "crear un fons per a la digitalització de pimes i autònoms" i un "pacte digital que es centri en les persones".

"Un gran pacte de transició digital, que protegeixi els valors, un nou contracte social", ha resumit. "Advoquem pels consensos, els nostres pares ens han deixat la millor Espanya de la història", ha resumit de cara a futur.

Quant a la gestió de la crisi durant aquests últims mesos, Álvarez-Pallete ha destacat que es tracta en termes macroeconòmics de "registres inèdits" que, no obstant això, Espanya ha enfrontat "en una bona situació d'infraestructura". Ha tornat a recordar que Espanya té més fibra que el Regne Unit, Alemanya, França i Itàlia junts i ha destacat que hi ha més fibra en petites localitats espanyoles, com Villaconejos, que a qualsevol capital europea". Segons Álvarez-Pallete s'aconseguirà el 100% de cobertura de fibra al 2024.

Noticias relacionadas

contador