ep vodafone lanzara 15junioprimera red comercial 5gespanavalnciaotras 14 ciudades
VODAFONE - Archivo
0,70£
  • 0,01£
  • 1,50%

"Si no surten els comptes per tenir el futbol, hem de ser el millor agregador de cinema i sèries". El conseller delegat de Vodafone Espanya, Antonio Coimbra, explica així que l'operadora no pot tenir 'l'esport rei' en la seva oferta comercial, tot i que "li encantaria" tenir-lo. Aquest canvi d'oferta comercial, que segueix fent efecte en els seus ingressos, assegura, ja apunta cap a un canvi de tendència que preveu consolidar durant els propers trimestres.

Quant a les dades en si, Vodafone segueix patint a Espanya després de dir adéu al futbol i basar la seva proposta comercial en les dades il·limitades, el cinema, les sèries; i al segment de baix cost, a través de Lowi. De moment, sense efecte a l'alça, perquè els seus ingressos per servei a Espanya s'han retallat un 8,7%, fins als 1.966 milions d'euros durant el primer semestre del seu exercici fiscal, que va de l'1 d'abril al 30 de setembre.

"La sortida del futbol la vam fer en en dos passos. A la temporada anterior ja no vam comprar ni el Partidazo ni la Lliga de Campions, va ser el gran impacte", ha explicat Coimbra aquest dimarts en desglossar els resultats durant una trobada amb mitjans de comunicació.

"Durant aquesta nova temporada, l'impacte ha estat petit. Ens encantaria tenir el futbol a la nostra oferta, però és un segment no rendible, que ens penalitza, calia eliminar-lo", ha recalcat. "Sabíem que tenia un cost a curt termini, però calia fer-ho, eren més de 330 milions d'euros de costos".

I ha justificat aquesta xifra. "El cost aquest any, si ens haguéssim quedat amb el futbol, ​​serien 330 milions. El de l'any passat no era lluny, també molt a prop dels 300 milions", explicava Coimbra. "Si comparo amb els ingressos totals d'aquests clients, abans, de mòbil, fix, tv... estava per sota de 300 milions. Això il·lustra la manca de rendibilitat. Per què passa amb Vodafone i no amb Telefónica i Orange? El cost mitjà per client ens penalitza".

Pel que fa a com evoluciona la seva rendibilitat, Vodafone ha desglossat aquest dimarts que el seu marge sobre resultat brut d'explotació (Ebitda) va decréixer 0,2 punts percentuals durant el semestre, fins al 21,3%. El motiu: aquests menys ingressos per servei que no han estat compensats per la reducció de costos operatius duta a terme.

Quant als clients, l'aspecte més positiu per a l'operadora britànica és que durant el segon trimestre ha augmentat la seva cartera en mòbil de contracte en 7.000 usuaris; 26.000 clients de fibra i en 20.000 de Vodafone TV.

Els resultats de Vodafone segueixen a la baixa i no posa data a la seva tornada al creixement, perquè, per ara, només aconsegueix mitigar la caiguda. "El nostre objectiu és tornar a créixer. Hi ha un canvi de tendència, però ens mantenim en negatiu. Creiem que aviat, en ingressos i en Ebitda", ha resumit.

DEMANA UN GOVERN ESTABLE

El conseller delegat de Vodafone Espanya ha estat el primer directiu en parlar públicament d'un acord de govern entre PSOE i Unides Podem. No ha entrat en el fons, si preferia una gran coalició entre esquerra i dreta. Simplement, ha demanat que sigui estable.

"Necessitem un govern estable que torni a reprendre l'economia, em sembla molt important tenir un govern que doni estabilitat, que no estigui sis mesos, sinó quatre anys. Si no passa, patirem com a país com a economia i nosaltres com a operador".

Noticias relacionadas

contador