ep ping huawei aseguraestados unidos nopruebas para acusarles
EUROPA PRESS

El president rotatiu de Huawei, Guo Ping, ha assegurat aquest dimarts que els Estats Units "no tenen proves" per acusar-los sobre la falta de seguretat de la seva xarxa 5G i instar als seus socis a no utilitzar els productes del fabricant xinès de telecomunicacions.

"L'acusació dels Estats Units sobre la seguretat del nostre 5G no té proves, res", ha remarcat Guo en la conferència 'Intelligent Connectivity: The Great Enabler' (Connectivitat intel·ligent: el gran facilitador) celebrada en el marc del Mobile World Congress (MWC).

Guo ha assenyalat que la ironia d'aquestes acusacions sobre el gegant tecnològic és que la Cloud Act nord-americana permet als seus operadors accedir a les dades més enllà de la seva fronteres: "Per a una millor tecnologia i més seguretat, escolliu Huawei".

També ha asseverat que l'empresa "no ha fet res malament" i que no ha posat 'back doors' (portes posteriors) -concepte informàtic que fa referència a un tipus de programes maliciosos que permet als seus operadors controlar l'equip infectat- en els seus productes ni permetrà a ningú que mai no es posin.

"Ens prenem molt seriosament aquesta responsabilitat", ha subratllat Guo.

Guo ha sostingut que la ciberseguretat "és un repte per a tothom" i no només per als polítics, i ha assenyalat que per garantir-la s'han de promoure estàndards unificats, regulacions clares i responsabilitats alineades.

Com a operador tecnològic, el directiu ha remarcat que la responsabilitat de Huawei és la de complir amb els estàndards i fabricar equips segurs, i ha remarcat que amb la 5G s'ha pogut avançar: "La 5G és més segura que la 4G".

Per aquest motiu, Guo ha defensat que els governs i els operadors mòbils han de "treballar junts" per acordar garanties i un règim certificador per a Europa.

En aquest sentit, ha remarcat que Huawei "dona suport totalment" a l'esquema voluntari de seguretat per a la indústria mòbil definit per la GSMA -organitzadora de l'MWC- i 3GPP, el Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS).

Noticias relacionadas

contador