cbhuawei 5g short1

El gegant tecnològic xinès Huawei ha anunciat aquest dijous que ha presentat una demanda contra el Govern dels Estats Units per a impugnar una llei que prohibeix a les agències governamentals usar els productes de l'empresa per qüestions de seguretat.

El president rotatiu de Huawei, Guo Ping, ha assenyalat que la llei del mandatari estatunidenc, Donald Trump, "no només és il·legal, sinó que també fa que Huawei no pugui participar en una competència justa, que en última instància perjudicarà els consumidors estatunidencs".

La demanda ha estat presentada davant un tribunal de districte estatunidenc a la ciutat de Pla, en l'estat nord-americà de Texas. Guo ha assenyalat que els Estats Units "ha fallat en reiterades ocasions a presentar proves que donin suport a les seves restriccions sobre els productes de Huawei".

Les tensions sobre Huawei han posat les relacions entre els Estats Units i la Xina sota una major pressió en els últims mesos, just quan tots dos estan mantenint negociacions comercials.

Al Canadà, un tribunal està considerant una sol·licitud dels Estats Units per a extradir a la directora financera de l'empresa de telecomunicacions, Meng Wanzhou, filla del fundador de Huawei, Ren Zhengfei.

Els Estats Units acusa a Meng, Huawei, una filial estatunidenca i a Skycom de frau bancari, frau electrònic i blanqueig de capitals. Els càrrecs estan relacionats amb possibles violacions de les sancions estatunidenques contra Iran.

els Estats Units va acusar al gener a Huawei, en un cas separat, d'obstrucció de la justícia i conspiració per a robar secrets comercials de l'operadora estatunidenca T-Mobile.

El Govern estatunidenc també rebutja l'expansió tecnològica de la Xina en demanar a altres països que es neguessin a adoptar la infraestructura 5G de Huawei, alguna cosa que segons Washington representa una amenaça per a la seguretat.

Noticias relacionadas

contador