• La campanya electoral del llavors candidat va rebre un total de 379 transaccions d'Amazon
  • Segons Trump, el servei postal perd 1,5 dòlars per cada comanda
  • Tot i les crítiques al gegant del comerç electrònic, Trump va gastar 120.000 euros en comandes durant la seva campanya electoral
cbtrump82344

Amazon cau a prop d'un 5% durant la sessió d'aquest dilluns després que el president dels Estats Units, Donald Trump, hagi tornat a criticar l'impacte sobre el sector de distribució minorista i l'ocupació al país nord-americà del gegant del comerç electrònic.

"Només els ximples, o pitjor, diuen que el nostre deficitari servei de correus guanya diners amb Amazon. Estan perdent una fortuna i això es canviarà. A més, els nostres minoristes que paguen els seus impostos estan tancant botigues per tot el país... No hi ha igualtat de condicions!", ha afirmat el president nord-americà, com és habitual, al seu compte personal a Twitter.

  • 180,15$
  • 0,18%

En els primers minuts de negociació, les accions de la companyia fundada per Jeff Bezos es deixaven fins a un 3,54%, el que equivalia a la pèrdua de més de 20.000 milions de dòlars (16.231 milions d'euros) de capitalització borsària de la multinacional, elevant a gairebé 100.000 milions de dòlars (81.155 milions d'euros) el peatge borsària arran dels atacs de Trump.

La setmana passada, Donald Trump va utilitzar el seu compte de Twitter per carregar contra Amazon, que va acusar de provocar el tancament de milers d'establiments minoristes, assenyalant que ja havia expressat les seves preocupacions sobre l'empresa "molt abans" de les eleccions que el van convertir en president dels Estats Units.

DESPESA EN CAMPANYA

Que a Donald Trump no li agrada Amazon segons les seves declaracions recents sembla clar. O potser només en públic. El llavors candidat republicà va gastar 150.000 dòlars (121.700 euros) en comandes de la tecnològica nord-americana durant els seus dos anys de campanya electoral de 2015 i 2016. D'aquesta manera, el president devia sortir beneficiat de l’"estafa" que planteja el gegant del comerç electrònic sense "pagar impostos reals", segons paraules del propi Trump la passada setmana.

La companyia de Jeff Bezos ha rebut fortes crítiques des de la Casa Blanca per un tracte fiscal privilegiat, exempt de pagar impostos i costos justos, destruint "milers de comerços al detall", usant el "servei postal com 'el noi dels encàrrecs'", va declarar el president a través del seu compte de Twitter fa tot just uns dies. El magnat ha insistit en reiterades ocasions que el servei postal nord-americà perd "1,5 dòlars per cada paquet que reparteix Amazon. Això suposa milers de milions de dòlars".

A més, l'Administració ha criticat obertament el tracte percebut per Amazon des del 'The New York Times' i del 'The Washington Post' per publicar informacions que destacaven tot el benefici dels seus serveis al seu acord privat amb la companyia, mitjans als quals ha instat a registrar-se com lobbies. Aquesta animadversió del president davant l'activitat de la tecnològica, va fer caure un 4,5% el valor dels seus títols dimecres passat.

Doncs bé, un informe publicat per la cadena de televisió CBS que ha revisat les dades recopilades per la Comissió Federal Electoral entre 2015 i 2016, publica com la campanya de Trump va gastar més de 120.000 euros en un total de 379 transaccions postals catalogades com compres de material d'oficina. D'aquesta manera, Trump devia voler beneficiar-se de l’"estafa" que suposa Amazon per al servei de missatgeria nacional.

Noticias relacionadas

contador