• La companyia se situa just a la zona de suport: 8,90-8,95 euros
  • La majoria d'analistes segueix apostant per entrar a Telefónica
ep presidente ejecutivotelefonica jose maria alvarez-pallete
EUROPA PRESS

Telefónica torna a perdre els 9 euros en un dia que està sent especialment negatiu per a totes les borses europees en general i per a l'IBEX en particular. El selectiu espanyol es deixa un 1%, només Enagás cotitza en positiu i l'operadora, encara que lluny de ser el pitjor valor de l'índex, perd un 1,20% i cotitza en aquests moments als 8,92 euros, just a la zona del suport tècnic que té als 8,90-8,95 euros.

  • 4,22€
  • 1,73%

La 'mala' notícia d'aquest dimarts ve de la mà de l'ajust del preu objectiu per part de Morgan Stanley. Aquests analistes l'han retallat fins als 10,5 euros des dels 11 euros, reiterant el seu consell de mantenir.

Telefónica està vivint un any de dubtes als mercats que, tot i que s'allunya del complicat any 2016, és veritat que està començant a resultar decebedor per als inversors. S'esperava més sobre els seus plans per reduir el deute i especialment s'esperava més sobre la venda d'O2. No hi ha hagut, de moment, novetats respecte a la seva filial britànica i el deute no s'està retallant al ritme esperat. Tot això està fent dubtar uns inversors que no acaben de confiar plenament en ella.

Així i tot, els analistes segueixen tenint clar el seu suport a l'operadora. El 47% aconsella comprar i el 41% mantenir, segons el consens recollit per FactSet. Només un 13% recomana vendre. Pel que fa al preu objectiu mitjà que li donen, se situa als 10,64 euros, la qual cosa li atorga un potencial de revaloració de gairebé el 20% des dels nivells actuals.

Telefónica va presentar els seus resultats semestrals el passat 27 de juliol. Durant els primers sis mesos de 2017 l'operadora va obtenir un benefici net atribuïble de 1.600 milions d'euros, fet que suposa un 28,9% més que els 1.241 milions d'euros del mateix període de l'any anterior. Així mateix, Telefónica ha informat que el deute net es va situar al tancament del mes de juny als 48.487.000 d'euros, cosa que presenta una reducció interanual de 3.706 milions d'euros, 4.981.000 d'euros si s'hi inclou la venda de Telxius. En comparació amb el tancament del primer trimestre, la reducció del deute arriba als 279 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador