• Els fons de BNP Paribas també incrementen la pressió, des del 0,5% fins al 0,71%
  • L'agregat de posicions curtes supera amb aquests dos baixistes el 2%
jose maria alvarez pallete telefonica

Telefónica està vivint un mal moment en borsa durant l'agost que els baixistes tracten d'aprofitar-i fomentant- en obrir noves posicions curtes. La 'teleco', que cotitza avui pràcticament pla, es deixa un 4% l'agost i un 13% des dels màxims anuals marcats el 17 de març a 10,6 euros. No obstant això, en l'acumulat de 2017 puja un 4%.

  • 3,96€
  • 1,18%

El baixista més agressiu de Telefónica és Boussard & Gavaudan, una gestora amb seus a París, Nova York i Londres que van fundar el 2002 Emmanuel Boussard i Emmanuel Gavaudan, dos exexecutius de Goldman Sachs, que compta a la seva oferta amb fons d'inversió i amb fons de cobertura, i que gestiona 3.700 milions d'euros.

L'aposta de Boussard & Gavaudan és la major posició curta a la borsa espanyola. La companyia ha augmentat amb els seus fons de cobertura les vendes en curt des del 0,81% que tenia el 4 d'agost fins a l’1,32% que va aconseguir divendres, segons les últimes dades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors ( CNMV). Es tracta de la major aposta que s’ha realitzat contra la companyia que presideix José María Álvarez-Pallete, que supera els 600 milions d'euros, enfront del valor en borsa de l'operadora de més de 46.000 milions.

L'altre 'curt' que supera el 0,5% del capital de Telefónica, nivell a partir del qual el regulador publica els moviments individuals, és BNP Paribas. Els seus fons han incrementat la seva posició curta des del 0,61% fins al 0,71% actual. En aquest cas, els vehicles del banc francès superen els 320 milions d'euros amb la seva inversió baixista.

A més dels moviments individuals, la CNMV recopila les posicions curtes superiors al 0,2% del capital i publica l'agregat en les empreses cada dues setmanes. L'última dada correspon al 4 d'agost, quan els baixistes van sumar l’1,91% del capital. En aquest moment, els dos 'curts' més agressius hi tenien un 1,42%, però aquest divendres van aconseguir el 2,03% del capital de la 'teleco'. La CNMV publicarà avui els registres actualitzats dels agregats de les posicions curtes.

Tot i la pressió d'aquests baixistes, Telefónica continua tenint potencial segons el parer dels experts. El consens d'analistes de FactSet atorga un preu objectiu de 10,66 euros, fet que suposa un potencial de revaloració del 16% respecte a la seva cotització actual. Així mateix, el 47% recomana comprar, entre d'altres els analistes de Deutsche Bank Research, Nord LB, Landsbanki, Morningstar Equity Research, Ahorro, Oddo, Sabadell o GVC Gaesco Beka. Mentre que el 41% aconsella mantenir i el, 13% vendre.

Noticias relacionadas

contador