• Situa el preu objectiu de la companyia en 11,2 euros
ep jose maria alvarez-pallete presidentetelefonica en juntaaccionistas
EUROPA PRESS

Telefónica no està vivint el seu millor any borsari encara que, de moment, aconsegueix salvar aquests vuits mesos amb pujades properes al 4%. Tot i així, Telefónica ha caigut fins a nivells de 9 euros pressionada per l'absència de novetats respecte a la venda de la seva filial britànica O2. El ritme de reducció del seu deute no convenç i el ressentiment al voltant del manteniment de la seva dividend persisteix. Per si això fos poc, les últimes dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) mostren que la pressió dels curts hi ha augmentat, amb una participació baixista de l'1,4% de Boussard & Gavaudan, la major posició curta en la història de l'operadora.

  • 4,12€
  • -0,53%

Amb tot, les caigudes són per a alguns analistes una bona oportunitat per apostar per l'operadora i, per aquest motiu, els experts de Carax AlphaValue han decidit elevar la seva recomanació sobre Telefónica fins a comprar davant la seva anterior consell d'afegir. Quant al seu preu objectiu, el mantenen en 11,2 euros. "Vam pujar la recomanació per moviments de mercat. El potencial per fonamentals a sis mesos és del 23%", assenyalen aquests experts en una nota al seu informe diari.

La visió d'aquests analistes sobre Telefónica coincideix amb el consens de mercat. Segons recull FactSet, el preu objectiu mitjà que donen els experts a l'operadora és de 10,66 euros, fet que implica un potencial del 16% des dels nivells actuals de cotització, mentre que la majoria segueix recomanant comprar (+47%). Només un 13% dels experts té un consell de vendre sobre la companyia mentre que un 41% aconsella mantenir.

En aquest sentit, la passada setmana Credit Suisse publicava un informe en què preveia ascensos fins a nivells d’11 euros en dotze mesos per a la companyia, alhora que reiterava el seu consell de 'neutral'. En la seva opinió, Telefónica hauria de pujar fins a aquest nivell "si Espanya continua amb el seu creixement tal com esperem. Però reiterem el nostre consell de 'neutral' sobre el valor pels nostres dubtes de llarg termini sobre l'augment de la competència al Brasil".

Noticias relacionadas

contador