telefonica
3,88€
  • -0,04€
  • -0,99%

Telefónica és dels pocs valors de l'IBEX que retallen posicions aquest dijous, tot i que els descensos són moderats. Els analistes valoren avui el que l'operadora ha pagat en la subhasta d'espectre 5G a Alemanya i coincideixen que és "molt més" del que s'esperava. La companyia va anunciar ahir, amb el mercat ja tancat, que s'havia adjudicat dos blocs en 2GHz i set en 3,6 GHz per 1.424,8 milions d'euros.

"La quantia total està molt per sobre de la nostra estimació inicial de 750 milions d'euros", indiquen els experts de Banc Sabadell. Des de Renta 4 assenyalen, igualment, que "l'import pagat és molt més elevat que els 500 milions que tenien previst".

Malgrat això, tant uns com altres descarten una reacció negativa significativa en els títols de l'operadora. "No esperem impacte significatiu en cotització en considerar que el sector ja descompta un escenari excessivament negatiu", indiquen des de Renta 4. Per la seva banda, els analistes de Sabadell expliquen que l'impacte negatiu en la cotització es veu compensat pel pagament que va rebre Telefónica d'Hisenda a principis d'any (702 milions d'euros). "A més, el fet que 1&1 únicament hagi accedit a dos blocs de 2GHz creiem que no resta dependència total de Telefónica", afegeixen.

UN PROBLEMA A CURT TERMINI

Des de Bankinter creuen que la tecnologia 5G pot ser un problema per als operadors a curt termini. "S'estan invertint fortes quantitats i incorrent en despeses de posada en marxa per a una tecnologia que les companyies no saben encara com monetitzar, tal com revela un estudi de la consultora Mckinsey del passat mes de febrer", assenyalen des del banc.

El resultat de la subhasta ha suposat una recaptació total de 6.519,6 milions després de 52 licitacions. Aquesta quantitat, segons Sabadell, també està molt per sobre del que inicialment s'esperava (uns 5.000 milions d'euros). La bona notícia, expliquen, és que després de la conclusió de la subhasta es posa fi a un període d'incertesa.

A més de Telefónica, Deutsche Telecom s'ha adjudicat quatre blocs en la freqüència de 2GHz i 9, a la de 3,6 GHz per 2.174,9 milions. Vodafone desemborsarà 1.879,7 milions per quatre blocs en 2GHz i vuit blocs, en 3,6 GHz. Finalment, es tracta del quart operador, 1&1 Drillisch, que accedirà a dos blocs en 2GHz i cinc, en 3,6 GHz per un total de 1.070 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador