ep economia- huawei mantieneplanes5gespanaestara enred comercialvodafone lanzara en verano
HUAWEI - Archivo

El conseller delegat de Huawei Espanya, Tony Jin Yong, ha assegurat que la companyia manté els seus plans de treball amb els operadors de telecomunicacions espanyols al voltant del 5G i ha assenyalat que participarà en el llançament de la primera xarxa comercial de la nova tecnologia mòbil que tindrà al país, que Vodafone té previst llançar aquest estiu.

Durant una roda de premsa per presentar els avenços de la companyia en 5G, Jin Yong ha assenyalat que Huawei segueix operant i treballant amb "total normalitat" en el desenvolupament del la nova tecnologia mòbil a Espanya i ha assegurat que el sector al país i la pròpia companyia estan "molt calmats".

En aquest sentit, ha afirmat que no es produirà cap tipus de canvi, incidència o variació en els plans establerts. De fet, ha confirmat que la companyia participarà en el desenvolupament comercial de la nova xarxa 5G que Vodafone posarà en marxa el proper estiu.

Huawei està treballant amb Vodafone des de juliol de 2018 en el desplegament precomercial de 5G en sis ciutats espanyoles (Madrid, Barcelona, ​​Sevilla, Màlaga, Bilbao i València), que va iniciar després d'adjudicar-se 90 MHz a la banda de 3,7 Ghz a la subhasta d'espectre. Aquestes sis ciutats, juntament amb alguna més, seran les primeres en què l'operadora encengui la seva xarxa comercial.

Així mateix, Jin Yong també ha recordat que Huawei és el proveïdor d'infraestructures de Telefónica i Vodafone en els pilots de 5G que han estat seleccions en el pla d'ajudes del Govern, i ha assenyalat que es mantenen els contactes regulars habituals amb els representants de l'Executiu espanyol i que les preocupacions vénen més dels usuaris que dels governs.

40 CONTRACTES 5G

A nivell global, també ha recordat que la companyia ja té més de 40 contractes comercials relacionats amb el 5G i que cap d'ells s'ha cancel·lat després dels últims esdeveniments. De fet, ha assenyalat que recentment l'operador holandès KPN ha seleccionat la companyia per al desplegament de la seva xarxa de la nova tecnologia mòbil.

En referència a això, ha remarcat que l'empresa té establert des de fa temps un pla de continuïtat entorn del 5G i ha remarcat que els governs són conscients del que hi ha darrere i saben que des d'un punt de vista tècnic i de negoci Huawei és "el millor proveïdor".

DEMANA PROBES

D'altra banda, ha subratllat que en Huawei no accepten les acusacions que s'estan abocant contra la companyia que no es basin en fets i proves i ha incidit que probablement és una de les empreses més revisades i analitzades del món, de manera que qualsevol possible error pot ser identificat i posteriorment solucionat.

En aquest context, ha assegurat que estan oberts a mantenir discussions tècniques amb tots els actors implicats al sector, que han de treballar junts en aquest sentit, i ha destacat l'esforç d'Europa per elaborar uns estàndards per verificar la seguretat dels equips vinculats al desplegament 5G de tots els proveïdors.

"Els fets han de ser verificables i amb estàndards", ha incidit Tony Jin Yong, que ha destacat els esforços d'Europa per identificar aquests estàndards que siguin oberts i transparents i ha remarcat que encara no s'ha trobat cap bretxa de seguretat als equips del fabricant.

En aquest sentit, ha remarcat que durant els últims anys Huawei ha mantingut un sòlid historial en seguretat cibernètica, amb fortes inversions en R+D, i ha recordat que aquest passat mes de març la companyia va obrir un centre de ceguretat cibernètica a Brussel·les, que se suma als que ja tenien al Regne Unit i Alemanya.

Noticias relacionadas

contador