ep recurs vodafone
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
0,70£
  • 0,01£
  • 1,50%

Vodafone va anunciar el maig el llançament de la seva xarxa comercial 5G per l'estiu, però ho avança uns pocs dies. Des d'aquest divendres 15 de juny estarà disponible a 15 ciutats i es convertirà així en la primera companyia que ofereix aquesta tecnologia a Espanya. A més, serà el primer país que gaudeixi del 5G, ja que el seu llançament està previst per al 17 de juny a Itàlia i 3 de juliol a Regne Unit.

El conseller delegat de Vodafone Espanya, António Coimbra, ha reconegut que Espanya "va arribar amb algun retard al 4G per problemes amb els dispositius de les freqüències". Aquests inconvenients no s'han tingut amb el 5G, que es podrà gaudir a Madrid, Barcelona, ​​València, Sevilla, Màlaga, Saragossa, Bilbao, Vitòria, Sant Sebastià, La Corunya, Vigo, Gijón, Pamplona, ​​Logronyo i Santander.

Estarà disponible en totes les tarifes que ofereix la companyia, sense augment en el preu. Coimbra ha apuntat que per gaudir-ho del tot, el client haurà de triar la tarifa de dades il·limitades perquè "combina tots els beneficis". De moment, comercialitzarà 3 terminals amb aquesta tecnologia (Xiaomi Mi Mix 3, Samsung Galaxy S10 5G i LG V50thinQ). "Seguim treballant amb altres proveïdors", ha aclarit el conseller delegat.

Vodafone també treballava per treure un terminal de Huawei, però ho ha descartat, de moment, a causa dels problemes esdevinguts per la guerra comercial entre els EUA i la Xina, que han provocat el veto de Google. Tot i això, la tecnològica xinesa ha format part d'aquest llançament amb el desenvolupament de la xarxa amb la qual es desplegarà el 5G, en què també ha participat Ericsson, amb una petita aportació.

La tecnologia 5G redueix la latència fins a 5 mil·lisegons i augmenta la velocitat de xarxa fins a 1Gb per segon a l'hora de descarregar dades (es preveu que superi els 2Gb per segon a finals d'any). Així multiplicarà per 10 la velocitat del 4G.

La companyia de telecomunicacions no ha revelat com seguirà desplegant aquesta xarxa comercial per motius de confidencialitat, però la seva idea és seguir millorant la cobertura a les ciutats existents, que de moment serà del 50% en totes les localitats que tinguin 5G des del 15 de juny, i es portarà després a altres municipis.

Els competidors defensen que no llançaran està tecnologia fins que estiguin segurs que no donarà cap problema. Coimbra considera que Vodafone ja ha arribat a aquest punt. De fet, han arribat a acords amb algunes companyies, que es beneficiaran del 5G, com la finlandesa Hatch, una plataforma de cloud gaming, que oferirà 160 jocs en streaming sense necessitat de compra o descàrrega. El cost d'aquest servei, inclòs a les tarifes més potents, serà de 6'99 euros al mes. A més del sector de videojocs, aquesta tecnologia es podrà utilitzar en entorns de realitat virtual i realitat augmentada.

Noticias relacionadas

contador