• Pallete confia que l'acció reflecteixi aviat "l'autèntic valor" de la companyia
ep jose maria alvarez-pallete presidentetelefonica 20181025170103
CEDE
4,01€
  • 0,05€
  • 1,21%

Telefónica compleix: creixen els ingressos, els marges, s'inverteix en noves plataformes i, sobretot, es redueix el deute. Aquest ha estat el missatge clau que el president de la companyia de telecomunicacions, José María Álvarez-Pallete, ha transmès durant la cita anual amb els accionistes celebrada aquest divendres a Madrid.

"Com els vaig dir aquí mateix fa un any: 'volem créixer en ingressos', i estem creixent; 'volem incrementar els marges', i els estem incrementant; 'seguirem invertint per comptar amb les millors plataformes', i ho estem fent. En definitiva: complim el que diem", ha afirmat Pallete durant el seu discurs.

El president de Telefónica ha repassat els "bons" resultats de 2018 i la seva transformació cap a una companyia tecnològica. Pallete ha destacat l'alt ritme inversor dels últims anys per complir aquest objectiu, amb 83.000 milions des de 2012, i la reducció del deute en 14.000 milions des de 2016, un import semblant al que hagués obtingut amb la venda de la seva filial al Regne Unit O2, bloquejada pels reguladors europeus. "Encara comptem amb ella i, a més, l'hem situat a nivells rècord d'ingressos", ha apuntat. "Estem més a prop d'arribar a ser la companyia que aspirem a ser que de la que orgullosament vam ser", ha destacat i col·locat Telefónica "al cor de la revolució digital".

Segons Pallete, el pas d'una companyia tradicional de veu a ser una de tecnològica basada en dades ha fet que Telefónica sigui "imprescindible en la vida dels seus clients". La importància de les xarxes d'última generació que està desplegant (fibra, 4G i els preparatius per al 5G) i la tecnologia que es desplega sobre aquestes xarxes (cadena de blocs i Intel·ligència artificial) són clau per al creixement futur de la companyia de la mà del desenvolupament econòmic i social. En aquest context, el president de Telefónica considera que Espanya té "una oportunitat increïble", així com la té Europa i els països on opera, perquè "el futur i la revolució digital precisament passen per les xarxes de Telefónica".

REMUNERACIÓ A L'ACCIONISTA

"Canviem alhora que remunerem a l'accionista", amb un dividend de 0,4 euros per acció, ha afirmat Pallete que ha destacat que la companyia ho ha aconseguit en un entorn negatiu i, fins i tot advers, en què han confluït diversos factors, com "el recel dels mercats cap al sector de les telecomunicacions, les turbulències en mercats i divises importants de Llatinoamèrica i al Regne Unit i l'"atmosfera borsària negativa en l'IBEX 35".

Malgrat els vents en contra, el 2018 "ha estat l'any durant el qual Telefónica ha creuat l'equador de la seva transformació i aquesta transformació ens ha enfortit. La seva companyia és avui considerablement més forta que fa tres anys i estem convençuts que l'autèntic valor es veurà reflectit en la cotització de l'acció".

El valor dels títols de Telefónica és un dels temes pendents de la companyia, com han mostrat les intervencions dels accionistes durant el torn de paraula que han mostrat la seva preocupació. Amb un preu de 7,4 euros per títol, fa un any que va perdre el llindar dels 8 euros i el rebot no acaba d'arribar arrossegada per un entorn de mercat complicat i, especialment, per al sector telecomunicacions a causa de la dura competència i les abundants inversions que es requereixen per avançar en xarxes.

El president també ha destacat la relació més directa que ha mantingut la companyia amb l'accionista, a través de cartes i trobades, entre d'altres iniciatives empreses des de l'Oficina de l'Accionista. Així, Álvarez-Pallete ha anunciat que a partir del proper mes de juliol els accionistes de Telefónica que siguin igualment clients gaudiran d'un programa diferencial que oferirà una atenció personalitzada "amb importants avantatges".

Noticias relacionadas

contador