ep ted baker

La signatura de moda Ted Baker registra una caiguda del 9% a la borsa aquest dilluns, després d'haver anunciat que farà una ampliació de capital de 95 milions de lliures per sortejar els reptes que planteja la pandèmia de coronavirus. La companyia passa per dificultats, com han posat de manifest els resultats del seu any fiscal, que va acabar al gener, que ha presentat aquest dilluns: va registrar pèrdues de 79,9 milions de lliures, comparat amb un benefici de 30,7 milions l'exercici anterior.

La companyia, coneguda pels seus vestits, camises i vestits amb detalls extravagants, ha plantejat un programa de transformació sota la direcció de la seva nova directora general Rachel Osborne, mentre s'esforça per deixar enrere un any marcat pels problemes interns i el feble creixement de les vendes. I és que els ingressos s'han reduït un 1,4% fins als 630,5 milions de lliures.

"La Junta reconeix que l'acompliment de l'any passat va ser decebedor per a totes les parts interessades de Ted Baker, la qual cosa reflecteix un entorn extern difícil, així com una important interrupció interna, impulsada per una sèrie de sortides d'alts dirigents", ha dit l'empresa en un comunicat, del qual es fa ressò Reuters.

Els ingressos de Ted Baker van caure un 36% durant el període que va del 26 de gener al 2 de maig, principalment a causa del confinament decretat per evitar la propagació de la Covid-19. Però els seus problemes venien d'abans, perquè fins i tot abans del tancament la companyia ja lluitava per recuperar-se de certs revessos, incloent-hi un escàndol comptable, una sèrie de 'profit warnings' i la reorganització de la gestió després que el fundador Ray Kelvin renunciés enmig d'acusacions de mala conducta, que ell ha negat.

Segons els experts d'AJ Bell, "els plans de Ted Baker de recaptar 95 milions de lliures emetent noves accions a 75 penics cadascuna mostren fins a quin punt ha caigut el colós. Les accions es negociaven per sobre de 31 lliures per acció fa poc més de dos anys i el descens ha estat brutal". Aquesta mesura li permetrà injectar "una gran quantitat de diners nous en el negoci, la qual cosa li donarà un respir perquè pugui executar el pla de canvi que ha anunciat, amb el qual pretén "reparar la seva reputació" i aconseguir que "els seus productes siguin més atractius per a un major nombre de persones" --molts creuen que la firma està passada de moda.

Noticias relacionadas

contador