• Índia, un dels principals mercats per a Siemens Gamesa, ha estat el focus dels seus problemes aquest any
  • El fabricant d'aerogeneradors s'acumula el 2017 una caiguda del 40% en borsa
ep aerogeneradorsiemens gamesa 20171128172701
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa Renewable Energy ha anunciat aquest dimecres notícies positives relacionades amb l'Índia, el mercat que més 'disgustos' li està ocasionant en aquest 2017 i on ha tingut problemes que expliquen bona part de les fortes caigudes que porta acumules a l'any (el 40 %). La companyia ha comunicat que s'ha adjudicat un contracte amb Orange Renewable per a la construcció, clau a mà, d'un parc de 200 MW a Poovani, a l'estat de Tamil Nadu. Aquest projecte està sent promogut per l'empresa de Singapur AT Holdings. Com és habitual, Siemens Gamesa no ha comunicat la quantia de l'acord.

  • 18,05€
  • 0,00%

"Es tracta d'un important acord per a la companyia des que es va produir la suspensió temporal del mercat indi", ha assenyalat la companyia. Segons els termes del contracte, Siemens Gamesa s'encarregarà de tota la infraestructura necessària per a l'operació del parc, així com del subministrament de 100 aerogeneradors G114-2.0 MW amb altura de boixa de 106 metres, un model especialment dissenyat per maximitzar el rendiment de les turbines al mercat indi en les zones amb poc vent típiques de l'Índia. La posada en marxa del parc està prevista pel febrer de 2019.

"Estem molt contents d'haver arribat a aquest acord amb Orange Renewable, un dels promotors independents de més ràpid creixement a l'Índia. Aquesta comanda augmenta la nostra confiança de cara a la propera fase de creixement per a Siemens Gamesa al país. Amb el model G114-2.0 MW T-106, una turbina dissenyada per al mercat indi, oferim un alt valor afegit als nostres clients amb solucions que s'adapten a les seves necessitats", va comentar Ramesh Kymal, CEO Onshore de Siemens Gamesa a l'Índia.

"Estem encantats d'associar-nos amb Siemens Gamesa per al nostre últim projecte eòlic, que situa la nostra flota de turbines Siemens Gamesa fins als 500 MW i la nostra cartera total en un 1GW. Estem orgullosos d'haver aconseguit aquest creixement en un breu període de temps i d’haver mantingut un alt nivell de compromís amb la tecnologia, el medi ambient, la salut i la sostenibilitat. La nostra decisió està motivada per la confiança en Siemens Gamesa com a líder tecnològic global. Per la nostra part, ens comprometem a oferir solucions energètiques òptimes per al país", va indicar Sudhir Nunes, director executiu de Wind, Orange Renewable.

Siemens Gamesa està present a l'Índia des de 2009. La companyia ha instal·lat 5 GW en aquest país, que ha estat durant els últims anys una de les principals raons per explicar el bon comportament del seu negoci i alhora els eu excel·lent recorregut en borsa. No obstant això, els canvis reguladors a l’Índia han paralitzat el mercat i no es preveu la seva normalització fins al primer trimestre de l'any fiscal 2018 (que va començar al setembre d'aquest any), tal com va indicar la pròpia empresa quan va presentar els seus resultats del primer semestre, al juliol d'aquest any. En aquest moment, Siemens Gamesa va afegir que les perspectives de demanda són positives, ja que els mercats emergents "continuaran jugant-hi un paper clau".

VOLATILITAT EXTREMA

Un dia més, Siemens Gamesa està donant mostres del seu comportament extremadament volàtil en borsa. Des que donés la veu d'alarma amb motiu de la publicació dels seus comptes dels primers sis mesos de l'any, la companyia no aixeca el cap i es mou 'a cop' dels freqüents comunicats que envia anunciant diferents acords en diferents parts del món.

Sense anar més lluny, aquest dimarts Siemens Gamesa va pujar un 10% després d'anunciar diversos acords i comunicar el llançament de nous productes. Avui, dimecres, continuen aquests bruscs moviments, la companyia ha arribat a pujar un 4,4%, situant-se al capdamunt de l'IBEX, per col·locar-se poc després com el pitjor títol del selectiu espanyol, amb retallades superiors a l'1%. A hores d'ara, suma un 1,33% amunt, fins als 10,260 euros.

Noticias relacionadas

contador