• Siemens Gamesa ha caigut un 56% des dels seus màxims anuals
  • El preu objectiu del consens d'analistes de FactSet és de 12,83 euros
presidenta gamesa
Bolsamanía

Siemens Gamesa lidera els avenços de l'IBEX 35 aquest dimarts gràcies a una pujada de més del 6% que fa que les seves accions se situïn als 9,78 euros. Un preu que encara està lluny del preu objectiu marcat pel consens d'analistes de FactSet, que és de 12,83 euros, així que li atorguen un potencial del 24%.

  • 18,05€
  • 0,00%

No obstant això, cal recordar que els títols de Siemens Gamesa cauen un 55% des dels seus màxims anuals, marcats a mitjans de maig, i és el valor que registra la caiguda més gran en l'acumulat anual, del 39,85%. Els analistes de Link Securities consideren que el càstig que estan patint les seves accions "podria començar a ser excessiu". De fet, encara que la seva recomanació segueixi sent 'reduir', asseguren que podrien revisar-la en breu.

Per la seva banda, els analistes de Renta 4 reiteren la seva recomanació de mantenir-se’n al marge fins que millori la visibilitat dels resultats. No obstant això, després de les fortes baixades vistes a la cotització durant les últimes setmanes, "estimem que el sòl no hauria d'estar molt lluny, als 8,7 euros, un 6% per sota de la cotització actual".

Un 38% del consens d'analistes de FactSet recomana comprar el valor; un 44%, mantenir-lo i només un 18% recomana vendre les seves accions. Un canvi respecte al mes d'octubre quan un 50% dels analistes recomanava comprar les accions, un 33%, mantenir-les i un 18%, vendre-les.

A més, aquestes pujades es produeixen un dia després que anunciés un contracte a Tailàndia, el seu major projecte fins a la data. Es tracta d'un projecte per al subministrament i manteniment de 100 turbines amb una capacitat total de 260 MW. S'hi instal·larà el model G126 - 2,5 MW de 215 metres d'altura. Fins a aquest projecte s'havien instal·lat 310 MW al país des de 2011, per la qual cosa aquest nou projecte suposa un fort impuls per consolidar la seva posició de lideratge en aquest mercat. El subministrament està previst per maig de 2018 amb la posada en marxa prevista per a final de 2018.

Els analistes de Link Securities asseguren que és una notícia positiva per a Siemens Gamesa, que segueix adjudicant cartera davant els dubtes que han sorgit després de la congelació d'alguns dels mercats que suposen un elevat pes en la seva activitat. Tot i això, "creiem que la visibilitat respecte a l'exercici 2018 segueix sent baixa, cosa que s'està reflectint en l'evolució del valor".

ACOMIADAMENTS

D'altra banda, Siemens Gamesa segueix sent notícia pels mals resultats que va obtenir, ja que va perdre 147 milions d'euros i les seves vendes es van reduir. A més, l'empresa va anunciar l'acomiadament de 6.000 persones en totes les seves empreses, que a Espanya és una retallada de 408 treballadors en tres anys.

Està previst que les negociacions amb els sindicats s'estenguin durant un termini màxim de 30 dies. La companyia ha subratllat que informarà dels acords assolits "en el moment oportú, un cop finalitzades les negociacions".

Aquest dimarts, han començat alguns aturades i concentracions al País Basc contra aquests acomiadaments. Les aturades es portaran a terme aquest dimarts, a les dues de la tarda, en tots els centres de Siemens Gamesa. A Zamudio, la plantilla es concentrarà durant cinc minuts, mentre a Asteasu (Guipúscoa) la protesta es prolongarà durant una hora.

Noticias relacionadas

contador